Testul lansetelor feeder II
Publicat: 2011. decembrie 30. | Sursa: Muresan Radu-Dan | Test

Demersul nostru de a vă prezenta gama lansetelor match, picker şi feeder a ajuns la final. Ceea ce a început ca o idee destul de greu de realizat datorită necesităţii unor condiţii speciale s-a concretizat într-un demers unicat în ţara noastră atât în ceea ce priveşte lansetele de match cât şi cele feeder şi picker.

Pentru că în viaţă, atunci când faci un lucru bun trebuie să fii consecvent şi perseverent, la fel ca şi în cazul celorlalte articole am decis să nu deviem de la procedură. Astfel am ales să realizez aceleaşi două teste, unul pentru a scoate în evidenţă acţiunea lansetelor, iar celălalt pentru a testa distanţele medii la care poate fi lansat un coşuleţ feeder în condiţii normale de pescuit.

Deoarece în cadrul acestui articol era vorba despre lansetele feeder heavy am decis ca greutatea de referinţă să crească de la 250 la 300 de grame, iar greutatea coşuleţului să fie de 50 de grame.

La fel ca şi în articolul precedent am ales ca şi locaţie poligonul dezafectat din vecinătatea oraşului Cluj-Napoca.

Aşa cum afirmam puţin mai sus, testul de azi avea în centru lansete feeder heavy precum Power Feeder, DX Kevlar Feeder, Blade Feeder, etc.

Fiecare lansetă a fost echipată cu mulineta Carp Expert Feeder 4000 cu 5+1 rulmenţi şi o viteză de recuperare de 5.2:1 care a fost echipată cu un fir Cralusso Prestige Line Feeder Energy cu diametrul de 0.20mm.

Pentru a rămâne cât mai obiectiv cu putinţă am decis să folosesc o linie obişnuită pentru feeder, linie compusă dintr-un antitangler Carp Expert, un coşuleţ Energofish de 50 de grame. Pentru a completa linia am adăugat o biluţă opritoare de cauciuc şi un antirăsucitor Maruto numărul 14, iar coşuleţul a fost umplut cu nadă.

Fără a zăbovi prea mult asupra detaliilor, am trecut la testarea lansetelor.

Kamasaki Strong Carp Feeder este o lansetă nou intrată în familia lansetelor Energofish. Lanseta este realizată din carbon compozit şi este disponibilă în patru lungimi diferite: 3.00m, 3.30m, 3.60m, 3.90m. Lansetele din gama Strong Carp sunt dotate cu două vârfuri din fibră de carbon.

Strong carp 3.00m

Lansetele au acţiune progresivă iar contrar numelui pe care îl poartă, lansetele din această gamă pot fi folosite atât pentru pescuitul pe râuri cât şi pe lacuri. Diametrul firului ce poate fi folosit pentru această lansetă poate urca până la 0.22mm.

Strong carp 3.00m


Strong carp 3.30m

Strong carp 3.30m

Strong carp 3.60m


Strong carp 3.60m


Strong carp 3.90m


Strong carp 3.90m

GoldStar TGV Carp Feeder 3.60m este o lansetă realizată din carbon compozit, compusă din trei elemente are două vârfuri de rezervă.

Lanseta are o acţiune rapidă ceea ce o recomandă ca pe o lansetă perfect pretabilă în orice condiţii de pescuit, iar cele două vârfuri din fibră de sticlă îi conferă sensibilitate sporită.

Această lansetă are o lungime de transport de 125cm iar diametrul firului ce poate fi folosit ajunge până la 0.22mm.

Energoteam DX Kevlar Heavy Feeder 3.60m este una din lansetele de vârf ale familiei Energofish. Realizată din carbon IM8 şi întărită cu inserţii de kevlar se recomandă ca o lansetă al cărei principal atu este puterea.

Lanseta are o acţiune rapidă şi poate fi utilizată atât pe lacuri dar mai ales pe râuri cu debite mari şi curent puternic.

Lanseta este echipată cu trei vârfuri de rezervă realizate din fibră de sticlă, ceea ce contrar statutlui său de lansetă de mare putere îi conferă o sensibilitate extrem de bună. Lungimea de transport este de 130cm iar greutatea de 360g. Pentru această lansetă se pot folosi fire cu diametrul de pana la 0.25mm datorită inelelor cu diametrul mare.

Familia lansetei DX Kevlar este compusă din patru membri cu lungimi de 3.60m, 3.90m, 4.20m şi 4.50m. Toate lansetele au acţiune rapidă şi sunt dotate cu trei vârfuri de rezervă.

Lanseta DX Kevlar 3.90m are o lungime de transport de 140cm iar greutatea este de 420gr.

DX Kevlar 3.90m


DX Kevlar 3.90m

Lanseta DX Kevlar 4.20m are lungimea de transport de 150cm iar greutatea este de 490gr.

DX Kevlar 4.20m


DX Kevlar 4.20m

DX Kevlar 4.50m este excepţia lansetelor feeder, are lungimea de transport de 160cm iar greutatea este de 520gr.

DX Kevlar 4.50m


DX Kevlar 4.50m

Pentru toate lansetele din gama DX Kevlar se pot folosi coşuleţe cu greutatea de până la 80-100 de grame, atâta timp cât lansările sunt realizate corespunzător.

EnergoTeam Power Feeder 3.60m este o altă lansetă din gama lansetelor de putere. Blankul este realizat din carbon IM8 ranforsat cu fir de kevlar ceea ce îi conferă un foarte bun echilibru între greutatea redusă şi putere.

Lanseta are acţiune rapidă iar pachetul este compus din trei elemente la care se adaugă trei vârfuri cu rigiditate diferită.

Lanseta este perfectă pentru râuri şi lacuri deopotrivă. Are lungimea de transport de 125 cm iar greutatea de 350gr. Datorită inelelor cu diametrul mare, pentru această lansetă se poate folosi un fir cu diametrul de până la 0.25mm şi coşuleţe cu greutatea cuprinsă între 40 şi 150 de grame.

Şi această familie Power Feeder are trei membri de trei lungimi diferite. Toate lansetele din gamă au acţiune rapidă şi trei vârfuri de rezervă.

Power Feeder 3.90m are o lungime de transport de135cm şi o greutate de 380g.

Power Feeder 3.90m


Power Feeder 3.90m

Lanseta Power Feeder 4.20 are o greutate de 410 grame şi o lungime de transport de 145cm.

Power Feeder 4.20m


Power Feeder 4.20m

EnergoTeam Feeder Blade 3.60m este o lansetă de top din gama lansetelor heavy. Este realizată din carbon IM12 ranforsat cu fir suplimentar din carbon pentru a-i induce o rezistenţă ieşită din comun.

Lanseta are o acţiune rapidă. Este compusă din trei elemente la care se adaugă trei vârfuri cu rigiditate diferită. Lanseta are o greutate de 306 gr şi o lungime de transport de 127cm.

Lanseta este una destinată pescuitului pe râuri cu debite mari dar şi pentru lacuri. Pentru această lansetă se pot folosi fire cu diametrul de până la 0.25mm.

Din aceeaşi familie Blade face parte si fratele mai mare şi anume lanseta EnergoTeam Feeder Blade 3.90. La fel ca şi fratele mai mic, acţiunea este rapidă. Lungimea de transport este de 140cm iar greutatea este de 322gr.

Feeder Blade 3.90m


Feeder Blade 3.90m

Partea a doua a prezentării, aşa cum v-am obişnuit este formată dintr-un tabel în care am notat distanţele obţinute atunci când am folosit un coşuleţ de 50 de grame şi un fir de 0.20mm.

Lansetele feeder din gama heavy pot fi folosite şi pentru distanţe mai mari. Dacă doriţi să realizaţi un pescuit pe lacuri în căutarea specimenelor se poate ataşa liniei principale un fir textil înaintaş cu diametrul de 0.18-0.20. Astfel veţi putea forţa mai mult lansetele fără a risca ruperea firului.

Mulineta Carp Expert Feeder
121.00 lei
Se prezintă setul CXP Digital Combo
Publicat: 2018. martie 21. | Sursa: Halmos Mihaly | Test

Nu încape îndoială că, baza echipamentelor unui pescar de crap este un rod-pod de încredere, care face față oricărei situații. Fiindcă și eu sunt adeptul acestei abordări am constatat cu mare plăcere, că suportul de bețe cu trei picioare utilizat de către mine de atâția ani, CXP Deluxe, a căpătat loc în setul Digital Combo. Oricine a urmărit scrierile mele până acum a observat cu siguranță rod-podul, care a fost o prezență constantă în articole, în cele mai...

Warrior Cranck - vobler în agăţături
Publicat: 2015. octombrie 28. | Sursa: WSB | Test

  Pot să spun că Warrior Crank, de la Salmo, este voblerul meu preferat la pescuitul ştiucii în ape de până la 1,5 m, în unele cazuri, chiar şi 2 metri adâncime. Este un vobler mare, atrăgător şi foarte uşor mânuit.      De ce-mi place Warrior Crank atât de mult?! - mărimea este întotdeauna un atu în pescuitul ştiucii; - vibraţia acestui vobler este ceva ieşit din comun, având o acţiune pe care n-am mai...

Testul extrem al lansetelor match
Publicat: 2012. august 15. | Sursa: Mureşan Radu-Dan | Test

Îmi amintesc cu nostalgie prima mea lanseta match pentru sheffield. Avea o lungime de 4,2 metri, era din carbon ranforsat cu kevlar, grea, rigidă şi destul de nepractică. Atât de rigidă şi de nepractică încât, de nenumărate ori, am folosit-o pentru a pescui la feeder. Încă o mai păstrez, ca o amintire a ceea ce erau odinioară aceste lansete şi ce sunt azi. Din păcate, odată cu evoluţia tehnologiilor de construcţie a lansetelor, mulţi pescari,...

Rubin Vs ExtremE
Publicat: 2012. aprilie 17. | Sursa: Muresan Radu-Dan | Test

A trecut mai bine de un an de la primul meu test al unei lansete. Prima lansetă testată a fost o adevărată struţo-cămilă pentru acea vreme. Lanseta EnergoTeam Rubin Match-Feeder a intrat pe piaţă ca o lansetă destinată atât pescarilor începători, amatori, cât şi celor de-a dreptul experimentaţi şi profesionişti. A trecut un an şi lanseta a fost un real succes. Timp de peste un an am folosit această lansetă în cele mai diverse moduri, de la pescuit...

Anatomia unei lansete – Skeet Reese Shaky Head / Senko Spinning
Publicat: 2012. februarie 14. | Sursa: Doru Someşan | Test

Model: WMESRMSH72S1 Brand: Wright & McGill Length: 7'2" (2,19 cm) Pieces: 1 Line: 6-15lb (2,7-6,8 kg) Lure Weight: 1/8 – 3/8 (3,5-10,5 grame) Power: Medium Light Action: Fast Am câştigat acest băţ în 16 octombrie 2011 la etapa a 5-a a Campionatului Naţional de Spinning, Divizia Master, Cupa Energofish-WSB. La prima vedere, un băţ uşor, blând pe vârf, cu inele foarte mici şi cam multe. Scuturat rapid de câteva ori în mână, părea că se...

Testul lansetelor feeder - partea I
Publicat: 2011. decembrie 20. | Sursa: Muresan Radu-Dan | Test

Demersul început cu ceva timp în urmă de a vă prezenta gama lansetelor match, pentru început, apoi picker, continuă acum cu prezentarea în două părţi a gamei lansetelor feeder. Fără a inventa teste noi si, poate, inutile, vom continua în aceeaşi direcţie pe care am mers atunci când am testat lansetele match şi picker. Astfel, la fel ca şi înainte vom testa acţiunea lansetei, folosind o greutate etalon de 250 g precum şi...

Testul lansetelor picker
Publicat: 2011. decembrie 07. | Sursa: Muresan Radu-Dan | Test

În urmă cu ceva timp am început, împreună cu multiplul campion naţional Zsolt Benzar, un demers de testare şi de prezentare pentru publicul larg a gamei lansetelor din familia Energofish. În primul articol am încercat să realizăm o prezentare a lansetelor de match, mai exact detalii precum acţiunea lansetei precum şi distanţa de lansare a fiecărei lansete în parte cu o singură plută de un singur gramaj (chiar dacă pluta depăşea greutatea...

Testul lansetelor match
Publicat: 2011. noiembrie 28. | Sursa: Muresan Radu-Dan | Test

Abia revenit de la o partidă de pescuit în care tocmai testasem o altă noutate marca Energofish, în timp ce îmi verificam emailul vad un mesaj de la multiplul campion naţional Zsolt Benzar. Mesajul suna cam aşa „Salut, am o idee de articol în care nu trebuie să prinzi peşti". Primul meu gând a fost acela că articolele mele sunt aşa de slabe încât voi fi pus să testez macete sau îmbrăcăminte. Citind în continuare...

Cu Rechinul pe Mureș
Publicat: 2009. iunie 26. | Sursa: Bogdan Leu | Test

Vedetele incontestabile ale recentei ediţii a CM al Cluburilor de la Madunice (Slovacia) au fost fără discuţie plutele Cralusso, în variantele Torpedo şi Shark, ultimul model – producţie 2009. Asta pentru că sunt cele mai adecvate pescuitului pe râu sau pe canalele cu curent, fie că e vorba despre un pescuit la reţinut, cu pluta blocată în curent – Cralusso Torpedo, sau cu pluta „la curs încet" – Cralusso Shark. Întors de la...