Peripetii montane!
Publicat: 2009. noiembrie 08. | Sursa: by Valentin Oprisanescu- 'Vijelie' | Articol
Suntem la numai o saptamana de inchiderea sezonului de pescuit la pistruiatii care ne invadeaza visele facandu-ne somnul mai placut. Fiind un an de criza, toata lumea a fost mai agitata lasand pescuitul pe planul doi si prin urmare nu am iesit decat o singura data pe anul 2009. Dar cum spun americanii "soprana inca nu a cantat" si noi cautam timp si bani pentru a salva situatia si a "incerca sa ingrasam porcul in ziua de craciun". Parca citindu-mi gandurile Laurentiu si Cristi planuiesc si ei o partida la pastrav. Incepem sa facem planurile si hotaram sa ne petrecem 3 zile pe un lac de munte din judetul Gorj. In afara lacului in zona mai avem si cateva variante de pescuit pe rau.
Facem aprovizionarea pentru deplasare cu fire, mancare si bine inteles nelipsitele lingurite Berti fara de care pescuitul la pastrav ar fi precum bucatele fara sare si asteptam cuminti sa se apropie ziua plecarii. Vine in sfarsit ziua Z si dupa ce imi aranjez lansetele, trusa de linguri si geanta cu haine incep sa ma invart prin casa neputand sa adorm cu gandul la pistruiatii care ma asteapta "numai" pe mine. Mai sunt cateva ore si plecam spre marea aventura si eu care se presupune ca acum ar fi trebuit sa dorm bustean ca sa pot conduce cei 450 de kilometri stau cu ochii blocati pe pereti visand la gratare incinse pe care sfaraie pastravani si fripturi deopotriva.
Vine ora H si bipurile imi dau de veste ca ambii combatanti ma asteapta jos in fata casei gata de imbarcare. Ne imbarcam in graba si pornim la drum. Pe drum ce sa facem si noi… ca fetele… povestim ca asta stiu cel mai bine pescarii sa faca, sa povesteasca despre capturi ce din zi in zi odata cu trecerea timpului devin tot mai mari si mai putin credibile. Din poveste in poveste nu ne dam seama cand tancul inghite in viteza autostrada Bucuresti – Pitesti si ne trezim doar cand ajungem pe centura Pitestiului nestiind ce cale sa urmam pentru a ajunge mai repede la telul nostru. Pana sa ne gandim noi bine ne vedem ajunsi la pasajul spre Valcea unde ni se pare ca am gresit drumul si ne intoarcem pana la intrarea spre Craiova unde dupa o cercetare mai amanuntita a hartii ne razgandim si o luam iarasi spre Valcea. Deci am inceput bine cu o ocolire de 40 de kilometri. Dupa 5 minute de liniste timp in care toata lumea se simtea vinovata ca am ratat drumul ne pornim iar la povesti. Ajungem la intersectia care ocoleste orasul Valcea si care ne indreapta spre Targu Jiu. Acum cu doi copiloti echipati cu harti rutiere sigur nu are ce sa se mai intample.
Eu imi fac datoria de sofer si gonesc spre visul nostru pistruiat. La un moment dat observ ca de fapt tot spre craiova mergem. Ma dau la mateloti si dupa un scurt studiu acestia observa ca am reusit sa ratam inca o intersectie si anume aceea spre Horezu. Dregem busuiocul pe ceva drumuri secundare cu costul a inca 40 km in plus. In sfarsit ne vedem in Tg Jiu si de aici drumul imi este clar in minte de la plimbarea cu varul Catalin. Pe drum insa detectorul de radar incepe sa faca figuri si sa dea mesaje obscene de genul "low voltage", moment in care privirea mea se indreapta automat pe ampermetrul de bord care imi arata o incarcare de 8 in loc de 13,8 cum ar fi fost normal. Opresc instant toti consumatorii si continuam drumul fara a mai scadea sau creste nivelul bateriei.
Ajungem la ultimul sat de unde am fi putut sa cumparam ceva inainte sa urcam la lac si dupa ce opresc masina ne ducem cu mic cu mare in magazin pentru completarea proviziilor. Cumparam cate ceva si dam sa plecam. Surprize surprise !!! masina nu porneste! Simptome clare de deces prematur a bateriei. Deschid capota si constat ca o borna este sulfatata. O desfacem si o curatam cu apa de mierea cu care fusesem pacalit de niste soferi "profesionisti" sa o pun pe borne pentru a nu mai sulfata.
Punem bornele si constatam ca tot nu am suficient curent pentru a porni tancul. Oprim un localnic pe care il rugam sa ne dea si noua o galeata de curent. Punem cablurile cumparate dintr-o benzinarie si dupa 10-15 minute de "transfer" energetic motorul refuza sa porneasca. Omul se plictiseste si pleaca dupa care apar rand pe rand fel de fel de binevoitori cu idei care mai de care mai nastrusnice... ba ca este bateria cu o placa cazuta si deci este in scurt... ba ca am alternatorul nu stiu cum. Apare alt tip cu alte idei si cu alta masina. Acesta ajutat de Cristi demonteaza de la plus firele de la alarma iar aceasta probabil sesizand efractie blocheaza toate usile cu cheile inauntru. Ma uit tamp spre cer incercand sa vad unde este greseala probabil facuta cu mult inainte sa ma nasc, caci altfel nu aveam cum sa am atatea probleme. Acum ne vedem ramasi fara curent, bani, acte sau chei, acestea fiind toate inchise in masina. Ce mai, incercam toti sa ne exersam calitatile de spargatori de masini.
Dupa o ora constatam ca trebuie sa ne gasim alta meserie daca nu vrem sa fim muritori de foame. Incep ideile magistrale. Fel de fel de umerase, perii de curatat sticlele, bete, sarme de diferite grosimi si lungimi poposesc pe rand pe geamul de la sofer unde, reusisem sa ii scot chederul de la geam si sa il crap cat sa pot baga o sarma de 0,5mm. Dupa ce incearca toata lumea imi vin piticii pe creier si imi infig degetele ambelor maini in crapatura geamului lasandu-ma cu toata greutatea corpului si facand totodata socuri reusesc intr-un final sa rup macaraua si motorul de la geamul soferului si astfel intru in masina pentru a lua cheile. Peste drum de noi opreste un camion cu lemne care cu siguranta avea cel putin 2 baterii de 24 de volti, si dupa ce le spunem problema lor se hotarasc sa ne ajute. Oamenii cumsecade scot o baterie si niste cabluri de curent empirice, groase, innodate, dar care dupa spusele lor sunt de o mie de ori mai bune decat litele noastre cumparate din comert. Punem cablurile si la prima „strigare" masina porneste fara probleme. Suduim bucurosi cablurile noastre din comertul „socialist" si pana sa ne dezmeticim oamenii plecasera cu camionul fara a apuca sa ii omenim pentru ajutorul dat. Fericiti ca ne putem continua drumul si sperand ca necazurile s-au incheiat ii dau bice spre varful muntelui . Pe drum insa, pana sa ajungem la cabana unde aveam sa ne cazam il intalnim chiar pe patronul pensiunii ramas in pana cu superbul lui IMS. Ce era sa fac decat sa il ajut pe om. Opresc masina si il salut pe Vasi ca asa il cheama pe om si dupa ce ma pune in tema cu problema lui ii zic si eu de aventura noastra.
Punem o sufa improvizata dintr-un odgon si incep sa il trag la vale pe om sa pornim masina. Din spate ceilalti prieteni imi fac semn ca a pornit si cand pun frana, moment in care motorul meu se opreste instant. Dau sa o pornesc iar si ... ciuciu... curent ioc. Ma fac fete fete si incep sa inventariez familia zilei in care am plecat la drumul asta plin de ghinioane cautand cu coada ochiului care o fi ghinionistul expeditiei datorita caruia n-i se intampla toate astea. Deschid usa si Vasi ma intreaba de ce nu mergem mai mult ca sa apuce sa ii porneasca si lui masina. Alta fata de nebun pe mine dupa care ii explic ca a mea nu mai porneste si ca daca este sa mergem la cabana numai trasa poate sa ajunga. Deja au venit si muncitorii lui de la cabana si acestia incep sa il impinga la vale... din fericire masina veche de 50 de ani porneste si cu chiu cu vai ma tracteaza si pe mine pana la pensiune. Descarcam bagajele in camera si dam cateva telefoane in speranta gasirii unei solutii viabile pentru a putea folosi masina avand invedere ca un lac este la 1km de cabana si cel de al doilea la 22 de kilometri pe un drum forestier. Nu reusim decat sa mergem in sat, la un electrician recomandat ca fiind cel mai mare meserias din zona si care, omul foarte sincer ne zice ca el nu stie sa repare decat daciile. Omul ca sa nu ne lase pe acolo ne-a dat ceva curent iar pentru a ne putea pune la drum spre casa ne imprumuta un redresor pentru a incarca bateria.
Ne intoarcem la cabana uitandu-ne la ceas constatam ca suntem plecati de acasa de 12 ore fara a vedea macar cum arata lacul. Luam lansetele, inchidem masina, securizam geamul pe interior cu vesnica surubelnita si plecam impreuna cu Vasi si familia lui spre lac. Ims-ul vechi de peste 50 de ani se comporta exemplar pe drumurile accidentate si dupa 20 de minute de zgaltaieli coboram fericiti la coada lacului promitand gazdelor un gratar de pastrav cand ne vom intoarce. Ei isi continua drumul spre locul lor de picnic si noi coboram spre lacul care ne asteapta cuminte unde ne uda in sfarsit nalucile bertiene. Constat ca fata de ziua in care am fost cu varu Catalin apa este mai scazuta cu 2-3 metri. Intr-un fel ma bucur gandind ca daca este apa mai putina putem gasi pestele mai repede. Ziua insa trece fara a avea vre-o muscatura in afara de cele de tantari. Ne reprofilam repede pe fructe si dupa o burta sanatoasa de mure ne orientam spre raurile care alimenteaza lacul in care prindem rapid cativa pastraviori sariti de masura legala. Ziua se termina nespectaculos cu un gratar de ceafa de „pastrav" cu mujdei de usturoi cu smantana. A doua zi de dimineata suntem la datorie pe malul lacului incercand toate nalucile din trusa fara insa a avea o piscatura. Seara ne gaseste vanturand apa cu nalucile noastre. Ca sa ma linistesc ca am incercat tot ce era posibil ma aventurez pe un versant aproape vertical pe care sincer sa fiu cand l-am privit pe lumina a doua zi m-au luat frigurile cat de abrupt era. Odata coborat aproape de nivelul lacului incep sa pescuiesc de-a lungul peretelui vertical. La a doua lansare am o muscatura ferma la care intep scurt si drilul incepe cu fenta la stanga si la dreapta culminand cu bine cunoscutele salturi. Dupa ce dihania oboseste reusesc sa o trag pe mal unde constat ca este un pastrav ce bate spre 2 kilograme. Ii curm suferinta si il pun in geanta dupa care chiar la prima lansare am din nou muscatura.
Lupta dureaza minute in sir fara a vedea pestele care in cele din urma face cateva lumanari in noapte si scapa. Laurentiu era intrat undeva in stanga mea cam la 20 de metri si auzind sariturile nebune de la pastravul meu ii spunea lui Cristi ca pistruiatul este in zona si ca ataca undeva in dreapta. Eu radeam pe infundate dar nu ziceam nimic de frica sa nu sperii pestele sau mai rau sa nu cumva sa incerce vre unul dintre ei sa coboare pe intuneric panta abrupta si doamne fereste sa pice in apa rece si adanca a lacului. Se intunecase deja de-a binelea si pe apa apare o umbra mare care se concretizeaza intr-o barca de tabla a celor de la baraj. Ce sa faca si ei saracii!? Bagau si ei cateva sute de metri de monofilament ca deh...se plictiseau teribil la munca. Ii auzeam vorbind de capturile pe care le-au facut cu ceva zile in urma si se intrebau daca nu cumva cresc si mai mari de n* kilograme.
Ca sa vada ca ii vedem am strigat generic spre Laurentiu sa fie atent sa nu prinda pestele de tabla, la care unul din cei doi braconieri imi zice sa fiu atent ca aici s-au innecat multi la care eu ii raspund: cum ne-o fi scris unul mai devreme, altul mai tarziu... odata si odata toti suntem datori cu o moarte. La care ala blocat nu a mai zis nimic continuandu-si nestingherit intinsul plaselor. In seara aia l-am sunat pe bunul meu amic din Tg Jiu, Claudiu Fiul care stiam ca este si el pornit contra braconierilor. La auzul stirii cum ca se plasuieste la greu pe lacul „secret" a sarit ca ars spunand ca trimite politia acolo.
Din spusele lui a sunat si chipurile ar fi venit in control. A doua zi cel de la baraj era acolo bine fericit si nici gura nu ii mirosea, semn ca nimeni nu i-a deranjat la „tura de noapte". Mai bagam o zi de pescuit combinat rau-lac dupa care mergem la culcare pentru a fi apti de drum a doua zi unde ne astepta o experienta unica si anume un drum de aproape 400 de kilometri pe „baterie". Am scos toti consumatorii si i-am dat bataie spre capitala. Norocul nostru, dealtfel singurul din aceasta expeditie a fost ca bateria a tinut exact pana la pasarela din Militari unde cu ajutorul unui amic al lui Laur am mai luat o galeata de curent pentru a ajunge acasa. In incheiere se spune ca totul este bine cand totul se termina cu bine. Important este ca toti ne-am intors acasa sanatosi, dornici sa ne „razbunam" pe baboi a doua zi la o partida de stiuca. Ce am facut, om trai si om vedea in povestirile viitoare.
Fir intins !
Seria de lansete multifunctionala MAX
Publicat: 2024. octombrie 29. | Sursa: Szabo Attila | Articol

Modelul Carp Expert Double Tip - prima versiune - a devenit una dintre cele mai populare lansete prin simplul fapt ca, prin intermediul unui singur cotor si cu doua varfuri avem, practic, doua lansete: una de crap si una de feeder. Cu modelul Max2, proaspat lansat pe piata, am facut doua partide de pescuit diferite in doua zile. Una la feeder, la peste de talie mica si peste doua zile pe acelasi rau, cu capturi de talie mult mai mare.  Inceputul acestui articol ma gaseste utilizand...

Plase PVA reînnoite în gama Carp Expert
Publicat: 2024. mai 01. | Sursa: Attila Szabó | Articol

Produsele PVA au deja o istorie de cateva decenii in pescuitul specializat la crap si nu reprezinta o noutate absoluta. Eficienta nadirii cu cantitati mici de mix si intr-o zona foarte concentrata a ramas extrem de populara in randul pescarilor autohtoni de crap. Inclusiv in oferta Carp Expert produsele PVA au o istorie in derulare si am decis sa aliniem sortimentul cu noile tehnologii de productie, folosindu-ne de cele mai inovatoare atribute ale acestui material super ajutator. Asa a luat...

Unice, Trendy si Prinzatoare - Noile culori Salmo: FWS si LBS
Publicat: 2024. martie 14. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Colaborarea dintre consultantii Energofish din Ungaria si Romania in materie de naluci s-a materializat prin lansarea de catre Salmo a doua noi culori unice, care nu au mai existat pana acum in portofoliul companiei poloneze. Specificatiile acestor culori au fost trasate de catre pescari de spinning din Ardeal, dar si de pasionati care obisnuiesc sa pescuiasca pe cursul Dunarii si al marilor rauri autohtone la avat, somn si salau si stiuca. Totodata, aceste doua culori au fost de...

Wizard - Edge Spin - Rapide, puternice si cu multiple aplicatii
Publicat: 2023. august 22. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Pescuitul rapitorilor cu naluci este o tehnica nu doar spectaculoasa, ci extrem de activa iar utilizarea unei lansete potrivite speciei pe care o tintim este vitala. Din acest motiv, lanseta universala pentru pescuitul rapitorilor ramane un mit si tot din acest motiv am realizat intreaga familie Wizard Edge: fiecare model, specific fiecarui stil. Lansetele Wizard Edge - 3 Lungimi diferite, fiecare cu cate trei puteri diferite Pe langa actiunea Extra Fast, trebuie mentionat...

Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...