Montura culisantă
Publicat: 2013. martie 12. | Sursa: Mureşan Radu-Dan | Articol

Of! Măcar de ne-ar lăsa vremea asta puţin În pace, să ţină şi cu noi, cei chinuiţi în case de lipsa pescuitului. E duminică dimineaţa şi planurile mele, oarecum măreţe, s-au cam destrămat odată cu ploaia ce cade greu, apăsătoare pe asfaltul ce-mi împrejmuieşte blocul.

Cum planurile nu s-au potrivit întru totul, nu-mi rămâne decât să pun mâna pe câteva accesorii simple şi să exersez realizarea unei monturi culisante pentru pescuitul la match. Nu vă faceţi griji, nu sunt egoist, am să vă împărtăşesc toţi paşii.

Aşa cum am putut vedea în articolul anterior referitor la monturile pentru pescuitul la match, chiar şi cele mai simple linii pot fi extrem de eficiente şi rapid de realizat. Odată ce bazele realizării monturilor pentru pescuitul la match au fost puse, în următoarele două articole ne vom ocupa de câteva monturi puţin mai complicate, în primul rând datorită accesoriilor specializate pe care le necesită, iar în al doilea rând datorită unor proporţii care trebuiesc respectate pentru o bună funcţionare a lor. Înainte de a începe prezentarea paşilor efectivi pentru realizarea monturii, trebuie făcute câteva menţiuni. În general, pescuitul cu montură culisantă este folosit pentru distanţe mai mari şi în ape mai adânci decât lungimea lansetei folosite. Desigur, aceasta nu este o regulă, însă, în general, pescarii preferă montura simplă, fixă, atunci când apa o permite, datorită rapidităţii de realizare şi a simplităţii sale. Negreşit, mai sunt şi acei pescari versaţi, profesionişti, care acordă mult mai multă încredere monturii culisante.

Montura cu plută culisantă se foloseşte pentru toate tipurile de peşti şi momeli. Am folosit aceste monturi, atât pentru pescuitul babuştei şi plăticii, cât pentru cel al carasului şi crapului.

Dacă în cazul monturii cu plută fixă gramajul lestului de pe fir nu trebuie să depăşească aproximativ 15% din gramajul plutei, în cazul monturii culisante gramajul lestului aşezat pe fir poate depăşi acest procent. Gramajul lestului plasat pe fir se alege, în general, în funcţie de distanţa şi adâncimea la care veţi pescui. Acest lucru se realizează prin aşezarea lestului pe fir, în timp ce scoateţi din lesturile plutei. În general, pluta se alege în funcţie de condiţiile impuse de apa pe care pescuiţi. Dar ca şi o regulă generală, nescrisă, pentru acest tip de pescuit, plutele trebuie să aibă peste 10 grame, iar ca şi exemplu, pentru o plută de 18 grame folosesc un lest de aproximativ 3-5 grame pentru a asigura o bună funcţionare, un zbor bun şi o culisare corectă în apă.

Odată ce am trecut în revistă principalele menţiuni şi caracteristici ale acestui stil de pescuit, trebuie să prezentăm accesoriile necesare realizării monturii precum şi câteva dintre monturile care, pe parcursul anilor, s-au dovedit a fi cele mai de încredere pentru mine.

În primul rând aveţi nevoie de nişte plute de calitate. Eu prefer plutele din gama Benzar, fie ele Elit sau Green, deoarece au câteva caracteristici esenţiale pentru un pescuit reuşit, tija din carbon, care asigură un zbor drept şi o fineţe de invidiat şi cele două variante de talere care ajută la echilibrarea lor perfectă.

Un alt element esenţial este antena plutei. În articolul precedent vorbeam despre cele patru tipuri principale de antene pe care le folosesc pentru fiecare caz specific dar şi pentru montura cu pluta fixă. Pentru montura cu plută culisantă cele două antene preferate sunt cele de tipul C şi D. Menţiunea specială este că eu, în proporţie de 99%, folosesc antena de tip C deoarece permite realizarea, atât a unui pescuit de fineţe, cât şi a unuia cu momeli mai voluminoase, peştele ţintă fiind crapul.

Pentru realizare monturii veţi mai avea nevoie de noduri culisante din aţă, precum şi de biluţele găurite. Nodul opritor are ca scop principal reglarea adâncimii la care veţi pescuit. Nodul se strânge pe fir şi apoi, în timp ce sondăm apa, acesta poate fi culisat în sus sau în jos, în funcţie de necesităţi. Biluţa găurită are ca scop împiedicarea culisării plutei peste nod.

Următorul accesoriu indispensabil este agrafa culisantă cu inserţie/bucşă din plastic. Acest mic accesoriu este de nelipsit deoarece asigură ataşarea plutei pe fir precum şi culisarea ei, odată ce montura a ajuns în apă.

Deoarece, în majoritatea cazurilor, montura culisantă implică plumbi cu gramaj ridicat, vom mai avea nevoie de olivete culisante sau fixe, în funcţie de disponibilitate. Pentru aceasta montură am ales olivetele culisante Favorit II de la Energofish. Optim este să aveţi olivete cu gramaje diferite pentru a putea face faţă fiecăror situaţii cu care vă întâlniţi.

Ultimul accesoriu capital este vârtejul triplu. În marea majoritate a cazurilor folosesc vârtejele Black Spider de la Energofish, în gramaje diferite. Gramajul este important deoarece un vârtej mai greu poate funcţiona ca şi parte a plumbului de semnalizare.

Odată ce am trecut în revistă accesoriile principale necesare pentru realizarea unei astfel de monturi, este timpul să trecem la prezentarea paşilor efectivi ce trebuie urmaţi pentru a finaliza montura.

Primul pas este introducerea firului principal prin nodul de aţă. Acesta se strange, însă nu la intensitate maximă. Nodul are ca scop determinarea adâncimii de pescuit prin oprirea plutei. Acesta se strânge mai tare doar când aţi determinat adâncimea la care doriţi să pescuiţi.

După nod se introduce biluţa culisantă. Aceasta este utilă în cazul în care nodul este prea mic iar agrafa culisantă cu inserţie de plastic culisează peste nod.

După nod şi biluţă, urmează agrafa culisantă. Aceasta are un dublu rol; de a ataşa pluta la firul principal precum şi de a asigura o culisare corectă şi constantă a întregii linii, odată ajunsă în apă.

Pasul următor este acela de a oferi un opritor în partea inferioară a plutei. La începuturi, foloseam un alt nod din aţă sau chiar două, însă datorită presiunii mari exercitate în momentul lansărilor, nodurile aveau tendinţa de a culisa în jos. Astfel, una dintre cele mai bune metode a fost aceea de a opri pluta cu o alică de dimensiuni reduse. Alica nu culisează deci problemele acestea vor fi eliminate.

Urmează introducerea pe fir a lestului principal format, în general, dintr-o olivetă fixă sau culisantă. În cazul de faţă, am folosit o olivetă culisantă pe care am fixat-o între două alice mici. Plumbul principal trebuie să aibă aproximativ 90% din lestul total necesar pentru a echilibra pluta. Restul va fi aşezat deasupra vârtejului, ca plumb de semnalizare şi chiar ca şi plumb intermediar, între lestul principal şi cel de semnalizare.

Ultimul pas este acela de a lega vârtejul la firul principal şi ataşarea lestului de semnalizare. În acest moment lestarea plutei s-a finalizat, iar acum puteţi trece la sondarea adâncimii.

Montura finită arată astfel. Foarte important de reţinut este că distanţa dintre plumbul opritor şi lestul principal trebuie să fie egală cu aproximativ de două ori lungimea plutei, cu tot cu antena. Acest lucru este imperios necesar pentru a se evita atingerea dintre plută şi lestul principal, ceea ce ar duce la încâlcirea monturii.

Foarte important, atunci când pescuiţi cu plută culisantă, este să nu uitaţi să îndepărtaţi din talere plutei pentru a putea aşeza pe fir lestul necesar.

Pentru realizarea aceleiaşi monturi, însă cu câteva mici diferenţe, veţi avea nevoie de un alt accesoriu, opritorul din cauciuc. Următoarea montură este una pe care am învăţat-o de la nişte pescari francezi şi s-a dovedit a fi magistrală. De ce? E simplu. Este folosită pentru pescuitul la orice distanţe, însă adevărata ei eficacitate se vede în pescuitul la distanţe mari, dar şi elimină în procent foarte mare încâlciturile.

Primii paşi sunt identici cu cei de sus, se introduce nodul de aţă, apoi biluţa şi agrafa culisantă, însă de aici se schimbă lucrurile.

După agrafa culisantă nu se aşează alica de plumb, ci se introduce un opritor din cauciuc.

Apoi la capătul firului se ataşează un vârtej.

De acest vârtej se leagă o bucată de fir cu o lungime de aproximativ 70-100 cm. Pe acest fir se aşează lestul principal precum şi lestul de semnalizare, iar în capătul firului se leagă un alt vârtej de care se va ataşa cârligul.

Această montură are la baza forma clasică însă, prin introducerea acestui vârtej, se reduc simţitor încâlcirile. În plus, nu mai este nevoie de alica de plumb pe post de opritor deoarece rolul este preluat de vârtej. Rolul opritorului de cauciuc, de deasupra vârtejului opritor, este de a prelua şocurile din momentul lansărilor. Astfel, bucşa de plastic nu va acţiona direct asupra nodului şi a vârtejului, prelungind viaţa monturii.

Foarte important de reţinut este că distanţa dintre vârtejul opritor şi plumbajul principal trebuie să fie de, aproximativ, două ori lungimea plutei cu tot cu antenă.

În speranţa ca şi acest articol v-a fost de ajutor, nu va rămâne decât să exersaţi cât încă timpul o permite deoarece, în curând, va trebui să aplicaţi toate cele văzute aici.

Opritor Oval GS
1.50 lei
Opritor ET Ata
2.30 lei
BS Varteje Triple
5.00 lei
Waggler Benzar Green Match
51.00 lei
WAGGLER BENZAR ELITE MATCH
56.00 lei
Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER
Publicat: 2017. august 01. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a fost conceput ca...

Istoria argintului – interviu cu Benzár Zsolt
Publicat: 2017. iulie 31. | Sursa: Szabó Bence | Articol

În ultimul sfârșit de săptămână al lunii iunie a fost organizat al VII.-lea Campionat Mondial de Pescuit la Feeder în Portugalia, la care au participat 22 de țări. Concursul a fost incredibil de interesant deoarece de foarte mici diferențe a depins cine se bucură cu medalie în jurul gâtului său și cine se întoarce acasă dezamăgit la finalul cursei organizat în una dintre țările cele mai vestice al Europei. La sfârșitul unui antrenament ce a ținut toată săptămâna...