Aşa ceva n-a mai fost! - Primul MARATON de 24 ore „ERDÉLYI HORGÁSZ”
Publicat: 2012. septembrie 05. | Sursa: Nagy Levente (Team Erdélyi Horgász) | Comentarii concursuri

Pescarii din regiune s-au obişnuit ca noi să organizăm în fiecare an, pentru pescarii din Ardeal, CUPA ENERGO TEAM ERDÉLYI HORGÁSZ, concursul de pescuit staţionar la care participă, an de an, tot mai mulţi pescari datorită ambientului plăcut şi premiilor substanţiale oferite de firma ENERGOFISH şi magazinului de articole de pescuit ERDÉLYI HORGÁSZBOLT. Sperăm că acest concurs va fi organizar şi anul acesta, dar pentru aceast lucru va trebui să mai aşteptăm încă câteva săptămâni.

De data aceasta a fost vorba despre un nou concurs despre care vreau să vă relatez.

Cu câteva săptămâni în urmă, am mers la prietenii mei cu o idee curajoasă, care suna cam aşa, „Să facem ceva nou, să organizăm un concurs de staţionar de 24 ore!" Am cerut părerea câtorva colegi care, cu toţii, au susţinut ideea mea şi mi-au adresat cuvinte de încurajare pentru punerea în practică a acestei idei îndrăzneţe. În câteva zile am făcut pregătirile necesare, am căutat o locaţie, iar la sfârşitul lunii iulie am postat concursul. Spre surprinderea mea, în câteva zile s-au înscris 36 pescari, dintre care 30 s-au şi prezentat la concurs.

De aici nu a mai fost cale de întoarcere, oricum nu intenţionam aşa ceva. Astfel, în 4 august, la ora 18, cu participarea a 30 de pescari, a început prima ediţie a maratonului de 24 ore ERDÉLYI HORGÁSZ ce a fost găzduit pe lacul Bogárosi de la marginea localităţii Remetea.

Salutăm participanţii!

Pe scurt despre reguli…

Concurenţii "intră în ring" pentru premii valoroase. Locul I: BENZAR ELITE MATCH, locul II: ET BLACK SPIDER MATCH, locul III: ET RUBIN MATCH, locurile IV-VI: GS TGV BOAT PICKER

Mai mulţi pescari au luat în mână beţele destinate pentru premii. Cel mai bun concurrent va duce acasă o adevărată bijuterie, o lansetă MATCH BENZAR ELIT.

A urmat tragerea la sorţi…

A contat mult cine şi unde va trage!

Să vedem…

21…nici nu-i aşa de rău!

Pentru concurs au sosit pescari din mai multe localităţi, fapt ce a ridicat standardul dar şi gradul de competivitate al concursului. Au fost prezenţi pescari din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Sfântu Gheorghe, Remetea şi Joseni.

După cum am mai amintit, durata concursului a fost de 24 ore, cu o pauză de o oră la mijlocul competiţiei. Toţi pescari au avut voie să pescuiască cu o singură undiţă şi doar la plută. Pentru ca toţi participanţii să aibe şanse egale, pista de concurs a fost împărţită în trei sectoare, lucru care, ulterior, s-a dovedit a fi o idee bună deoarece, la final, au fost rezultate neaşteptate şi surprinzătoare.

Toată lumea şi-a ocupat locurile.

Participanţii au primit o oră şi jumătate ca şi timp de pregătire.

Exact la ora 6, a început întrecerea.

Nădirea exactă a avut un rol important.

Aşteptând trăsătura.

Ujvari Krisztián deja la începutul concursului a agăţat un crap, pe care din păcate nu a reuşit să-l scoată la mal…

În sectorul "B" deocamdată domină liniştea.

În sectorul "A" câţiva pescari au început să prindă caraşi.

Concursul a debutat într-o atmosferă plăcută deşi, pentru prinderea primilor peşti, fiecare concurent a avut dificultăţi de înfruntat, în primele ceasuri ale concursului. Au trebuit să treacă câteva ore până când primii crapi să apară pe patul de nădire. Nu după mult timp de la lăsarea întunericului, şi-a făcut prezenţa şi un alt mustăcios la cârligul unui pescar, Zsigmond András, care, după un dril de 20 de minute, a scos la mal un somn frumuşel.

Cu câteva minute înainte de înserare, Tibi a agăţat un crap.

Pe ăsta nu-l mai scap.

Primul crap al concursului.

Un peşte surpriză! După lăsarea întunericului şi un dril de 20 de minute, Zsigmond Anrás a putut ţine în mână un somn frumos, a cărui greutate a fost de 2260 grame.

După cântărire peştele a fost imediat eliberat.

Evenimentele au început să decurgă într-un ritm mai alert…

În timpul nopţii mai mulţi pescari au reuşit să prindă crapi.

Libiczey László, cu un pescuit exemplar, a reuşit să obţină un loc I pe manşă, la jumătatea concursului.

După pescuitul obositor din timpul nopţii s-au obţinut rezultate interesante în cele trei sectoare. În sectorul „A", cu o greutate covârşitoare de 10.380 grame de peşte, a câştigat Libiczey László, în sectorul „B", Ujvari Krisztián s-a dovedit a fi cel mai iscusit, cu 5.580 grame peşte capturat, iar în sectorul „C", cu 9.390 grame de peşte, primul loc a fost ocupat de Szőcs Tibor din Odorheiu Secuiesc.

După pauza de o oră, concursul a continuat cu manşa a doua, manşă care a mărit suspansul şi a generat răsturnări de situaţii. Pescarii nu numai că au trebuit să ţină cont de inapetenţa peştiilor, ci şi să ţină piept caniculei.

Puskás Levente s-a descurcat bine.

Pentru Erdős Elemér manşa a doua s-a dovedit a fi mai bună.

Acest crăpcean a avut mult de spus pentru câştigarea sectorului.

Pe lângă caraşi, au intrat pe cârlig crapi de 1,5-2 kile.

În sectorul "C" s-au prins cei mai mulţi crapi.

Matchul E.T Rubin lucrează bine.

Peştele deja în minciog…

…acesta deja se punctează.

Nu a fost uşor de prins crap…

Suspansul a fost mărit şi de faptul că, pe acele locuri, unde în prima manşă s-a prins bine peşte, cu trecerea timpului s-a prins tot mai puţin, dar au fost şi pescari care, în ultimele ceasuri, au prins peştii care le-a adus puncte importante. Printre cei din urmă, l-aş aminti pe Zsigmond András care, în ultima jumătate de oră, a prins patru crapi cu care şi-a asigurat locul pe podium fiind, totodată, pescarul care a prins cei mai mulţi crapi în timpul concursului, lucru premiat separat.

Zsigmond András, unul dintre cei mai iscusiţi pescari, din nou în dril cu un crap.

La final, acest peşte va conta mult.

Acesta este deja al nostru!

Ce exemplar frumos.

Andris în ultimele ore şi-a asigurat locul pe podium.

L-aş scoate în evidenţă şi pe Zöld Róbert care, ca şi cel mai tânăr concurent, cu un pescuit exemplar, s-a impus peste mulţi alţi concurenţi mai în vârstă şi, la final, s-a clasat pe locul al 11-lea.

Din păcate, la spectaculoasele răsturnări de situaţii şi de clasament provizoriu a contribuit şi faptul că mulţi dintre pescarii care au concurat bine în prima manşă, în cea de-a doua manşă au prins mult mai puţin peşte.

Între timp să nu uităm nici de mâncare.

Krisztián, în ambele manşe, a câştigat detaşat sectorul său.

În sectorul cel mai sărac în peşte, doar aşa caraşi se puteau prinde.

Până la urmă, concursul a fost câştigat de Ujvari Krisztián, concurentul sosit din Miercurea Ciuc, care a strâns doar 2 puncte, cu un total de 13.078 grame peşte capturat.

Locul doi a fost ocupat de un pescar care a reuşit să realizeze un finiş frumos, Zsigmond András, cu 3 puncte şi 17.190 grame peşte şi care a primit şi premiul pentru cei mai mulţi crapi capturaţi.

Pe locul trei a terminat Szőcs Tibor, din Odorheiu Secuiesc, cu 14.540 grame peşte capturat şi 5 puncte acumulate.

Tot 5 puncte a strâns, pe parcursul concursului, Maior Csongor care, astfel, s-a clasat pe locul al patrulea, cu 9.830 grame peşte.

Pe locul 5 a terminat Szász András, din Sfântu Gheorghe, care a reuşit să captureze 8.440 grame de peşte.

Nagy László, a terminat ambele manşe pe locul trei, aducând în juvelnic un total de 10.070 grame peşte, captură cu care l-a situat la finalul concursului pe locul şase.

Urmează decernarea premiilor.

Toţii participanţii merită cuvinte de laudă!

Cel mai tânăr concurent, Zöld Róbert, a pescuit exemplar s-a impus peste mulţi alţi concurenţi adulţi şi la final s-a clasat pe locul al 11-lea. Îl felicităm, separat, pentru acest rezultat!

Cei mai mulţi crapi ai concursului, 8, au fost capturaţi de Zsigmond András.

Nagy László, Gheorgheni - locul şase.

Szász András, Sfântu Gheorghe - locul cinci.

Maior Csongor, Gheorgheni - locul patru.

Szőcs Tibor, Odorheiu Secuiesc - locul trei.

Zsigmond András, cu un nou premiu, de data aceasta pentru locul doi.

Campionul acestui concurs a fost Ujvari Krisztián din Miercurea Ciuc.

După această scurtă descriere nu-mi rămâne altceva de făcut, decât să le mulţumesc celor 30 de pescari care au rezistat cu stoicism şi, practicând un pescuit exemplar, au făcut faţă acestui eveniment mai puţin obişnuit.

Şi să nu uităm niciodată, dacă este ERDÉLYI HORGÁSZ…

…atunci PESCUIM ÎMPREUNĂ!

Exprim, de asemenea, mulţumiri firmelor ENERGOFISH şi FAPICOM SRL, gazdei noastre, Góga Árpád, care a pus la dispoziţie lacul său, lui Picula, bucătarului nostru, lui Olaru Stefan şi Zöld Imre, care m-au ajutat la arbitrarea acestui concurs.

Multe mulţumiri firmei ENERGOFISH.

Mulţumiri tuturor, pe curând!

Starleti Night Wasp Bulb
2.50 lei
Lanseta Benzar Elite Match
317.00 lei
Campionatul mondial de pescuit staţionar 2016
Publicat: 2016. septembrie 19. | Sursa: Nagy Levente | Comentarii concursuri

Campionatul mondial de pescuit staţionar 2016 a luat sfârşit. A luat sfârşit Campionatul Mondial de pescuit 2016, organizat în Bulgaria. Potrivit clasamentului final Benzar Zsolt ocupă locul 38, ceea ce este un rezultat foarte bun, dacă luăm în considerare, că Benzar a pescuit alături de 188 de pescari experimentaţi, cei mai buni din lume. Felicitări pentru rezultatul obţinut!             Echipa României a...

Campionatul Mondial de Pescuit pe Cluburi
Publicat: 2015. octombrie 08. | Sursa: Andrei Ghioghiu | Comentarii concursuri

  Bună, dragi prieteni Am avut onoarea ca, în perioada 20-26 iulie 2015, să particip, alături de bravii mei colegi din echipa, Energoteam Romania, la Campionatul Mondial de Pescuit pe Cluburi, din Zilina, Slovacia. Ajunşi, luni dimineaţa, pe malul râului Vah eram toţi nerăbdători să pescuim şi să luăm legătura cu peştii. Prima zi nu a fost foarte fructuoasă din punctul de vedere al capturilor, dar a fost suficient ca să ne dăm seama că nada noastră era...

IAM Brandenburg Germania
Publicat: 2014. ianuarie 08. | Sursa: Prisăcariu Radu | Comentarii concursuri

  Împreună cu Benzar Zsolt ne îndreptam spre un alt mare concurs, openul Germaniei, International Anglers Meeting, desfășurat în data de 18, 19 octombrie 2013. După eșecul de la Valencia (marele premiu al Spaniei) din primăvară, unde a plouat o zi torențial și concursul s-a anulat, am plecat spre Brandenburg, Germania, unde aveau să se întâlnească 255 de pescari, adică 51 de echipe din 12 țări. Am fost invitați de binecunoscutul Timar Gabor, campionul Ungariei,...

Campioni la feeder, a patra oara
Publicat: 2013. iulie 10. | Sursa: Adi Petrişor | Comentarii concursuri

Barajul de la Vârșolț a fost gazda ultimei ediții a finalei naționale de pescuit la feeder. Echipa Fir Întins - Energofish Arad a continuat tradiția edițiilor trecute, mărșăluind pentru a patra oara consecutiv în fruntea clasamentului. Experiența componenților lotului și-a spus cuvântul: Zsolt Benzar, Brola Cosmin, Dobrea Florin, Neacsu Leontin, Petrisor Adrian și Vuculescu Bogdan, toți sub coordonarea căpitanului de lot, Radu...

Cupa Benzar Mix 2013
Publicat: 2013. iulie 03. | Sursa: Adrian Mihuţ | Comentarii concursuri

Locația: Balta de la Sânpaul, județul Harghita, la 20 de km de Odorhei în direcția Baraolt Perioada: 31 mai – 2 iunie 2013 În perioada mai sus amintită s-a desfășurat lângă Odorheiu Secuiesc Cupa Benzar la pescuit staționar, luând startul 37 de concurenți, din toată țara și chiar și din Bulgaria. Vremea schimbătoare, cu averse sporadice, balta nou deschisă și plină de plante au făcut din concurs o adevărată probă de...

Campioni la feeder, pentru a treia oară!
Publicat: 2012. mai 09. | Sursa: Dan Iercoşan | Comentarii concursuri

Echipa EnergoTeam – Fir Întins Arad și-a dovedit încă o dată valoarea în Finala Campionatului Naţional de Pescuit la Feeder, spulberându-și adversarii într-un concurs spectaculos, cu multe capturi și multi ași în mânecă. Unul dintre ei a fost tocmai Benzar Zolt, cireașa de pe tort a echipei arădene, care a solicitat prezența multiplului campion național mai mult pentru a-și întimida adversarii. Numai că Zsolt nu s-a...

Benzar Zsolt a făcut o figură frumoasă la Iberian Masters
Publicat: 2012. martie 12. | Sursa: Radu Prisacariu | Comentarii concursuri

Iberian Masters este o competiţie ce se desfăşoară în Spania şi care are ca obiectiv reunirea celor mai „grele" nume din pescuitul staţionar. Şi anul acesta au fost prezenţi pe pista de la Fortanely, pe râul Jucar, la 30 de km sud de Valencia, pescari redutabili cu un palmares impresionant ca Walter Tamas, Roberto Rodriguez, Jullien Turpin, Jacopo Falsini, Timar Gabor, Ballabeni, Fini şi mulţi alţii. Competiţia s-a desfăşurat în intervalul 1-4 martie....

A fost Cupa Salmo
Publicat: 2009. octombrie 20. | Sursa: text:Dan Iercosan, poze: Muranyi Brothers | Comentarii concursuri

A mai trecut o ediţie, am mai trăit o sărbătoare. Aceeaşi sărbătoare a ştiucii pe care o trăim în fiecare an. A fost o întrecere frumoasă, organizată pentru prima oara în formula „doi din barcă". Indiferent că au fost parteneri vechi de pescuit, soț-soție sau frați pasionați, toți au căutat să puncteze, indiferent de miză. Un preambul pentru competițiile oficiale internaționale, întrecerea pe echipe a fost gustată de toată lumea. Dovadă concursul care urmează:...