Toamna noutăţilor eXtreme
Publicat: 2011. noiembrie 14. | Sursa: Mureşan Radu-Dan | Articol

Ne aflăm deja în ultima lună de toamnă când iarna îşi face simţită prezenţa tot mai des şi mai neaşteptat. Peştii paşnici au devenit extrem de mofturoşi şi tot mai greu de convins că nada şi momeala merită a fi încercată. Pescuitul în această perioadă este o veritabilă loterie, de cele mai multe ori pierzi, iar câştigurile, atunci când şi dacă apar, sunt extrem de dulci şi trebuie savurate la maxim.

În mod cu totul neplăcut, noi pescarii ne aflăm prinşi într-un cerc vicios. Din pricina secetei râurile sunt tot mai mici şi mai curate fapt ce determină peştii să se retragă în gropi. Pescarii care cunosc gropile, din nefericire, le supra exploatează, de cele mai multe ori prin metode cu totul neortodoxe şi ilegale. Lacurile sunt şi ele afectate de această năpastă a secetei, nivelul este scăzut, iar pe multe lacuri, administratorii au început recoltarea.

Zilele trecute am prins din zbor un zvon conform căruia în vecinătatea Clujului ar exista un lac pe care peştele încă se hrăneşte destul de bine. Evident că nu-mi făceam iluzii de capturi capitale sau zeci de kilograme de caraşi, crapi, etc.. Astfel am decis că ar fi momentul oportun să-mi încerc norocul.

Lacul pe care m-am deplasat pentru această partidă este cunoscut sub numele de Lacul B4 din salba lacurilor din comuna Ciurila, un lac superb amenajat, curat şi după aparenţe şi cu destul de mult peşte în el.


Cum toamna a adus în ograda firmei Energofish un mare număr de noutăţi, am ales să pescuiesc două zile pe aceeaşi locaţie pentru a vă putea prezenta noutăţile şi pentru a face o comparaţie între eficacitatea a două stiluri de pescuit: match şi feeder.

Deşi locaţia era una extrem de primitoare, problema cea mai mare a reprezentat-o faptul că administratorul tocmai se pregătea să recolteze peştele pentru a fi mutat în alt lac pentru iarnă. Astfel porneam cu un dezavantaj net – apa în scădere însemna că voi fi un om norocos daca voi avea una – două prezentări de peşti. Decis să nu mă dau bătut am hotărât să merg mai departe şi să pescuiesc.

Pentru această partidă am ales o noutate şi anume lanseta EnergoTeam eXtreme match 3900. Lanseta reprezintă una din multele noutăţi ale firmei Energofish şi este o lansetă cu lungimea de 3,90 metri.


Lanseta are un blank realizat din carbon IM8 ceea ce îi conferă un excelent echilibru între greutate şi putere. Deoarece este realizată din carbon IM8 blankul are un diametru redus iar acţiunea cuprinsă între 5-20 grame o recomandă ca pe o lansetă cu o rezervă mare de energie. Matisajul îi conferă un design special, atractiv iar acţiunea ei progresivă o plasează pe un nivel superior într-un clasament personal al lansetelor match.

Pe lângă această minunată lansetă au fost necesare o serie de accesorii. Astfel am ales să folosesc o mulineta EnergoTeam Fighter Match mărimea 30 care a fost echipată cu un fir Prestige Line Cralusso Match Sinking cu diametrul de 0.16. Mulineta Fighter Match este deja o mulinetă clasică, are 6+1 rulmenţi şi o recuperare de 6,1:1. Un alt considerent pentru care am ales această mulinetă este şi acela că vine dotată cu frână micrometrică şi cu frână de luptă, atât de necesară mai ales că în lac se aflau şi crapi de dimensiuni considerabile.

Alături de acestea am mai folosit şi o plută Benzar Carbon Green Match de 14 grame care a fost fixată pe fir cu un opritor T de la firma Cralusso. Legătura dintre firul principal şi forfac a fost realizată cu ajutorul unui antirăsucitor triplu tot de la Cralusso. Pentru forfac am ales o altă noutate de la firma Energofish şi anume firul EnergoTeam Competition Leader cu diametrul de 0.14 mm. Firul pentru forfac este extrem de mătăsos iar prin culoarea sa devine, practic, invizibil în apă. Aceste caracteristici sunt extrem de importante pentru orice forfac, iar această noutate şi le-a însuşit pe amandoua cu graţie, pentru a nu mai menţiona că la atingere, firul nu pare a fi supradimensionat.

Linia aleasă pentru această partidă este una simplă şi totodată fină. Am folosit un forfac de circa 25 de centimetri lungime iar deasupra antirăsucitorului am plasat o alică de plumb numărul 8. La alţi aproximativ 30 de centimetri am aşezat restul de plumb necesar pentru a echilibra pluta.

În ceea ce priveşte nada am ales să folosesc un amestec de două nade, amestec nemaifolosit de mine până acum.

Am ales pentru această partidă două kilograme de Benzar Turbo Carp Competition Carp la care am adăugat un kilogram de Benzar Mix Turbo Carp Betaină Crap. De această dată am decis să renunţ la precauţie şi să abordez o variantă clasică. Ambele nade sunt de culoare galbena, iubită de crapi şi caraşi, cu o granulaţie medie-mare, cu foarte multe particule, seminţuri şi pelete. Nada Competition Carp a fost folosită cu succes pe parcursul anului atât pentru crap cât şi pentru caras. Nada Betaină Crap se adresează mai mult crapilor, iar prin adaosul de betaină, crapii vor rămâne mai mult timp pe nadă, iar digestia lor va fi stimulată. Aceste două nade au fost aditivate cu un Benzar Mix Turbo CSL Tutti-Frutti. Acest aditiv 2 în 1 nu trebuie să lipsească din nade în special în sezonul rece. Aditivul Tutti-Frutti are o foarte mare putere de atracţie pe toată durata anului atât pentru crapi cât şi pentru caraşi, dar eficienţa ei este dovedită în special în sezonul rece, cunoscut fiind faptul că peşti precum crapii preferă aromele dulci pe bază de fructe. După umectare nada a fost îmbunătăţită cu boabe de porumb Carp Expert Sweet Natural şi cu o cutie de cânepă Carp Expert Hempseed cu aromă de Larve de Ţânţari. Porumbul natural reprezintă o momeală eficientă pentru crapi pe toată durata anului iar cânepa cu aromă de larve are ca scop atragerea peştilor precum şi menţinerea lor timp îndelungat pe vad.

Deoarece apa este foarte rece am mai pregătit şi două arme secrete care de multe ori mi-au adus satisfacţii foarte mari. Este vorba despre două dipuri Benzar Mix Turbo Super Dip de Usturoi şi Benzar Mix Turbo Super Dip de Căpşuni Forte+Polen.

Nada a fost împărţită în două părţi. Pentru nădirea grea am lansat 15 bulgări la o distanţă de circa 30 de metri îi speranţa ca voi atrage crapii. Din nefericire, din cauza scăderii nivelului apei crapii nu au răspuns, astfel în cealaltă jumătate de nadă foarte puţin umectată am adăugat un aditiv Benzar Mix Turbo Concentrat Larve de Chironomus(Libelulă). Aditivul cu aromă de larve de chironomus este un excelent aditiv pentru orice tip de nadă în orice perioadă a anului. Acest aditiv este una din garanţiile că, folosindu-l veţi prinde întotdeauna. Am început să întreţin vadul mai întâi cu 4 bulgări apoi câte unul la fiecare 30 de minute. Am procedat astfel deoarece aveam de ales între a insista să aştept crapul care putea să sosească sau nu şi a prinde câţiva caraşi pentru poza de final. Am optat pentru varianta a doua şi s-a dovedit ceva mai productivă.

Deşi peştii erau în zona nădită aceştia se dovedeau destul de reticenţi, astfel am apelat la cele două arme screte:dipurile. Dintre cele două dipuri, cel de usturoi s-a dovedit a fi cel câştigător.

Indiferent de momeala de cârlig, fie ea vierme sau pinky, odată introdusă în dip, îmi garanta o trăsătură aproape imediată.

După câţiva peşti de talie mică a urmat o pauză. Speranţa mea era să fie un crap. Încarc cârligul cu un bob de porumb şi 3 viermi şi lansez din nou. Urmează o nouă pauză după care pluta temură, se scufundă puţin apoi dispare. Simţeam cum adrenalina îşi intră în drepturi. Înţep!!! Firul despică apa, frâna porneşte şi înainte să pot elibera frâna de luptă forfacul cedează. Tulburat şi incitat de această vizită atât de mult aşteptată, schimb forfacul şi lansez din nou însă din păcate primesc doar semne de peşti mici. Când i-am povestit întâmplarea administratorului, acesta mi-a confirmat că a fost un crap fitofag, aceştia fiind anormal de activi în sezonul rece.

Din nefericire din cauza scăderii nivelului apei cu aproximativ 30 de centimetri, peştii au început să mănânce relativ târziu, în jurul prânzului, şi nu au fost atât de mulţi pe cât speram.

Pentru încheiere se impun o serie de concluzii. Lanseta eXtreme Match s-a dovedit a fi surpriza cea mai plăcută a acestei partide, ba mai mult a acestui an. După o singură partidă a devenit una din lansetele mele preferate şi cu siguranţă şi a dumneavoastră. Raportul preţ calitate este imbatabil. Accesoriile folosite şi-au făcut datoria în întregime. Pluta Benzar Carbon Green Match a indicat şi cele mai sensibile trăsături iar nada şi-a făcut datoria de a atrage şi de a menţine peştii, chiar dacă mai mici, pe vad. Dipul de usturoi s-a dovedit a fi alegerea salvatoare a zilei, alături de Turbo Concentratul de Larve de Chironomus.

Per total a fost o partidă agreabilă cu capturi suficiente pentru o zi de toamnă târzie. La sfârşitul zilei am plecat spre casă cu gândul la ziua următoare când avea să fie o partidă de totul sau nimic şi cu promisiunea administratorului de a menţine nivelul apei stabil.

Blocaj Mijlociu Cralusso (3buc/plic)
14.00 lei
Cralusso Varteje Triple Fast 12buc/plic
16.00 lei
CARP EXPERT PORUMB CONSERVA 165G
3.90 lei
Fir Cralusso Match Sinking Prestige
29.00 lei
Waggler Benzar Green Match
51.00 lei
Unice, Trendy si Prinzatoare - Noile culori Salmo: FWS si LBS
Publicat: 2024. martie 14. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Colaborarea dintre consultantii Energofish din Ungaria si Romania in materie de naluci s-a materializat prin lansarea de catre Salmo a doua noi culori unice, care nu au mai existat pana acum in portofoliul companiei poloneze. Specificatiile acestor culori au fost trasate de catre pescari de spinning din Ardeal, dar si de pasionati care obisnuiesc sa pescuiasca pe cursul Dunarii si al marilor rauri autohtone la avat, somn si salau si stiuca. Totodata, aceste doua culori au fost de...

Wizard - Edge Spin - Rapide, puternice si cu multiple aplicatii
Publicat: 2023. august 22. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Pescuitul rapitorilor cu naluci este o tehnica nu doar spectaculoasa, ci extrem de activa iar utilizarea unei lansete potrivite speciei pe care o tintim este vitala. Din acest motiv, lanseta universala pentru pescuitul rapitorilor ramane un mit si tot din acest motiv am realizat intreaga familie Wizard Edge: fiecare model, specific fiecarui stil. Lansetele Wizard Edge - 3 Lungimi diferite, fiecare cu cate trei puteri diferite Pe langa actiunea Extra Fast, trebuie mentionat...

Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...