Tactici de toamnă la caraşi
Publicat: 2011. octombrie 03. | Sursa: Muresan Radu Dan | Articol

Abia revenit de la Jocurile Mondiale de Pescuit din Italia şi cu gândul la noutăţile văzute pe meleaguri străine mă aşteptam la o adevărată monotonie pe meleagurile mioritice. Nu se putea să ma înşel mai amarnic. Noutăţile de pe piaţa românească lansate de firma Energofish sunt multe şi variate, prea multe şi prea variate pentru a fi încercate toate într-o singură partidă de pescuit.
Pus în faţa unor alegeri dificile legate de ce noutăţi să probez pentru început, am decis să mă axez pe noutăţile apărute în domeniul nadelor.
Până anul acesta gama nadelor Benzar Mix avea o mică lacună atunci când venea vorba de nade care să se adreseze peştilor de talie mică şi medie în perioada toamnei şi a primăverii. Din aceste motive mă vedeam mereu pus în faţa unor dileme atunci când trebuia să construiesc o nadă pentru aceste două anotimpuri. Dar într-un final, sau altfel spus mai bine mai târziu decât niciodată, acest vid a fost umplut cu două noi nade pe care le-am suspus unui test.
Pentru a realiza un test sau, pentru a nu suna prea pretenţios,o partidă de pescuit aveam nevoie de o locaţie. După îndelungi dezbateri am ales un lac din apropierea Clujului.

Odată ce locacţia a fost stabilită, alegerea nadei şi a stilului de pescuit a fost floare la ureche.

Pentru această partidă am ales să folosesc două kilograme de nadă Benzar Mix Special Concurs Black şi un kilogram de nadă Benzar Mix Ice Mix Black. Toate acestea au fost additivate cu un flacon de Benzar Mix Aditiv Lichid Secret. Aceste nade reprezintă noutatea absolută pentru nişa peştilor de talie mică şi medie. Ambele sunt construite pe aceeaşi componenţă ca şi predecesorii lor de culoare deshisă însă coloritul lor negru reprezintă un real avantaj pentru pescar şi peşte deopotrivă. Din nefericire sunt mulţi pescari care nu cunosc beneficiile unei nade negre sau se feresc de ea din simplul motiv că este neagră. Totul ţine de opiniile personale, fondate sau nu, însă voi expune câteva avanaje pentru care nada neagră reprezintă o alegere mereu bună.
În sezonul în care temperaturile scad pe timpul nopţii şi al zilei peştii devin mult mai letargici, activitatea lor se reduce, apa devine mai curată şi ei devin mai fricoşi şi mai selectivi. O nadă neagră elimină, încă din start, orice pericol ca peştii să fie alungaţi de posibilul contrast pe care l-ar putea face cu substratul. Astfel în majoritatea cazurilor, o nadă neagră pe un substrat negru va inspira mai multă încredere peştelui decât o nadă brun-deschisă sau roşie pe un substrat negru. Acest principiu de bază al pescuitului se aplică în special în sezonul rece, dar poate fi aplicat şi confirmat şi în sezonul cald.
Un alt avantaj îl reprezintă granulaţia şi particulele care se regăsesc în nadă. Granulaţia fină spre medie a Special Concursului Black şi fină a nadei Ice Mix Black se completează perfect, astfel nu vor sătura peştii care vin şi se aşează pe vad. Particulele de culoare roşie din nada Special Concurs împreună cu aroma de larve a nadei Ice Mix atrag şi ţin pe vad peştii datorită contrastului dintre culoarea roşie a pâinii englezeşi şi culoarea neagră a nadei. În acest caz viermele alb sau roşu reprezintă o momeala apetisantă şi care iese foarte bine în evidenţă.
Legat de avantaje aş putea continua, însă mai există unul demn de manţionat şi anume că odată umectată nada şi lansată la apă, în urma pescuitului culoarea neagră nu se va impregna pe mâinile dumneavoastre, astfel nu va trebui să vă faceţi griji din acest punct de vedere.
Aditivul lichid Benzar Mix Secret reprezintă şi el o noutate pe piaţa românească. Este un aditiv în care se regăseşte un amalgam de arome dulci, din care pare a se distinge cea de căpşuni, însă mirosul natural reprezintă un bun aditiv la nada neagră, care va atrage peştele cu aroma sa şi îi va conferi încrederea necesară pentru a se aşeza pe patul de nadă neagră. Nu v-aş putea spune ce conţine cu exactitate aditivul, probabil de aceea se numeşte Secret.
Pentru această partidă am ales să pescuiesc cu metoda englezească a sheffieldului sau a matchului. Astfel am ales o lansetă care încă de mult timp m-a impresionat prin prezentarea şi statura ei. Mai exact este vorba de lanseta EnergoTeam Emerald Plus Match cu lungimea de 3.90 metri. Ca şi mulinetă am ales, deja clasica, EnergoTeam FighterMatch cu mărimea de 30.

Lanseta Emerald Plus cu lungimea de 3.90.metri are o acţiune rapidă axată pe primele două elemente atunci când talia peştilor este una mică şi medie, dar odată cu creşterea în talie a peştilor, lanseta lucrează pe toată lungimea ei, astfel putem discuta aici despre o lansetă „allround" care poate fi utilizată pentru orice fel de pescuit şi peşti. Pentru această lansetă pot fi folosite plute cu gramaje între 5 şi 20 de grame, iar construcţia sa din carbon IM 6 o face o lansetă puternică dar totuşi lejeră.
Împreună cu mulineta FighterMatch de 30 se obţine un echilibru minunat între cele două, astfel greutatea combinată a celor două nu reprezintă o problemă.
Alături de această lansetă şi mulinetă am mai folosit un fir EnergoTeam Power Waggler cu diametrul de 0.14mm, o plută Benzar Green Match de 8 grame şi noile cârlige EnergoTeam Excalibur Bream Maggot de mărimea 10.

Am ales pentru această partidă un fir de 0.14 deoarece nu mă aşteptam la capturi care să depăşească 2-3 kilograme. Un alt motiv pentru care am ales acest fir relativ subţire a fost cel al vremii. Odată cu sosirea toamnei vremea devine capricioasă, vântul suflă cu putere, lucru care pune în mişcare curenţi mai puternici decât ar fi normal. Astfel un fir subţire va opune mai puţină rezistenţă în frecarea cu apa. Tot în aceeaşi direcţie, un fir mai subţire asigură şi lanseuri mai lungi. Pluta Green Match de 8 grame a fost aleasă din motivul distanţei la care aveam să pescuisc şi anume undeva în jurul distanţei de 20-25 de metri. Cârligele la prima vedere par a fi mari, însă în realitate sunt mai mici decât o spune numărul inscipţionat pe plic. Culoara lor neagră şi diametrul puţin mai gros aveau să fie perfecte doarece la distanţă mai mare de mal peştii sunt mult mai încrezători, iar grosimea carligului însemna că nu voi scăpa peştii în momentul recuperării, cunoscut fiind faptul că majoritatea caraşilor au zona gurii şi a buzelor foarte moale, astfel un cârlig subţire ar fi dus la ruperea buzei şi la scăparea multor peşti.
Linia cu care am pescuit a fost una extrem de simplă. Datorită adâncimii reduse, pluta a fost fixată într-un opritor T de la Cralusso precum şi un antirăsucitor triplu de la aceeaşi firmă. Forfacul a fost realizat din deja clasicul Cralusso Prestige Line Hooklenght Line cu diametrul de 0.123 cu lungimea de aproximativ 20 de cm. Plumbajul a fost şi el unul simplu, deasupra antirăsucitorului am aşezat o alică de plumb cu greutatea de 0.18 grame iar la aproximativ 25-30 de cm mai sus un bulk din 3 alice de gramaj mai mare.

În nada destinată nădirii de început am adăugat viermi albi şi roşii mari, câteva boabe de porumb şi câteva pelete Sensas Match de 4 mm pentru a oferi peştilor o serie de particule care aveau ca scop de a ţine peştele ocupat pe vad. Aşa cum era de aşteptat, peştele a intrat mai greu pe vad, dar odată ce a sosit a intrat într-un proces de hrănire frenetic, contrar aşteptărilor mele. Pentru a menţine peştele pe vad şi pentru a-l motiva să continue să se hrănească, la aproximativ 5-6 peşti prinşi am lansat câte un bulgăre de mărimea unui kiwi pentru întreţinere, răspunsul peştilor fiind instantaneu. Răspunsul rapid şi hrănirea frenetică au fost reale surprize pentru mine, care de acasă îni imaginam o partidă dificilă, cu peşti mofturoşi, letargici şi trăsături fine. Se pare că socoteala de acasă într-adevăr nu se potriveşte cu cea din târg.

Bulgărele pentru întreţinere
Muşcăturile s-au succedat cu repeziciune, drilul cu aceşti peşti de talie mică şi medie a fost uşurat de acţiunea lansetei coroborată cu reglajul fin, micrometric al frânei mulinetei Fighter Match.

Partida a început mai greu şi nu a durat decât câteva ore. Odată ce nori negri s-au grupat deasupra mea şi vântul a suflat foarte puternic, am fost nevoit să strâng şi să plec deoarece perspectivele unei ploi ar fi însemnat să rămân blocat cu maşina pe malul apei.
Captura finală după cele câteva ore de pescuit m-a impresionat şi pe mine şi a fost cu mult peste aşteptările mele.

Captura finală
Concluziile pe care le-aş putea trage după această partidă ar fi multe şi probabil v-aş plictisi cu ele, însă trebuie să afirm cu maximă sinceritate că nada a fost impresionantă, precum şi modul în care a conlucrat cu aditivul pentru a aduce şi menţine peştii pe vad. Lanseta puternică şi totuşi lejeră, perfect echilibrată cu mulineta m-au ajutat să aduc la mal majoritatea covârşitoare a peştilor care au muşcat. Accesoriile utilizate s-au ridicat la adevărata lor valoare, funcţionând perfect în această combinaţie.
Per total a fost o partidă foarte reuşită, iar rezultatul nu ar fi fost acelaşi dacă nu aş fi folosit nadele, lanseta, mulineta şi accesoriile pe care le-am folosit.
Nada Benzar Mix 1 kg
11.50 lei
Nada Benzar Ice Mix
8.20 lei
Carlige Excalibur Bream Match Brown
8.00 lei
Fir EnergoTeam Power Waggler 150m
9.00 lei
Waggler Benzar Green Match
51.00 lei
Wizard - Edge Spin - Rapide, puternice si cu multiple aplicatii
Publicat: 2023. august 22. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Pescuitul rapitorilor cu naluci este o tehnica nu doar spectaculoasa, ci extrem de activa iar utilizarea unei lansete potrivite speciei pe care o tintim este vitala. Din acest motiv, lanseta universala pentru pescuitul rapitorilor ramane un mit si tot din acest motiv am realizat intreaga familie Wizard Edge: fiecare model, specific fiecarui stil. Lansetele Wizard Edge - 3 Lungimi diferite, fiecare cu cate trei puteri diferite Pe langa actiunea Extra Fast, trebuie mentionat...

Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER
Publicat: 2017. august 01. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a fost conceput ca...