Picker vs Match pe o locație nouă
Publicat: 2011. martie 30. | Sursa: Radu Muresan | Articol

Sun Tzu în opera s-a magistrală „Arta războilui" afirma despre duşman şi despre terenul de luptă astfel, „Cunoaşte-ţi duşmanul, cunoaşte-te pe tine însuţi, victoria ta nu va fi niciodată ameninţată. Cunoaşte terenul, cunoaşte condiţiile meteorologice, victoria ta va fi totală". Cuvinte simple, dar totuşi atât de pătrunzătoare şi cu aplicaţie în orice domeniu al vieţii cotidiene. De la aceste principii ar trebui să plece orice pescar, care plănuieşte o partidă de pescuit pe o locaţie necunoscută. De ce am fi noi mai deosebiţi?

Pescarul contemporan dispune de o gamă largă de surse de informare, surse de care din nefericire, nu foarte mulţi se folosesc. Ştiam din „vorbă în vorbă", că lângă oraşul Turda ar fi apărut o baltă nouă, foarte bine populată cu crap şi caras, ba mai mult era şi în sistem C&R, cunoscută ca „balta de la Poiana". Aşadar odată ce scânteia se produsese, era impetuos necesar să adunăm câteva informaţii despre locaţia ce urma a fi vizitată. Prima sursă de informare a oricărui pescar ar trebui să fie internetul. De aici reuşisem să aflu cateva date despre locaţie, condiţiile de pescuit şi cele de acces, apoi am trecut la telefoane către prieteni şi chiar o deplasare pe malul apei aflate la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca.

Dacă partea de informare a părut grea, atunci partea de alegere a echipamentului era aproape o muncă sisifică. Datorită caracteristicilor lacului, am optat pentru două metode şi anume pickerul şi match-ul.


O parte din lacul de la Poaiana

Odată hotărât asupra echipamentului, următoarea mare problemă era nada şi momeala. Fiind informat că balta are adâncimi cuprinse între 1,5 şi 4 metri, şi având în vedere condiţiile meteo favorabile din zilele precedente, ştiam că peştii se vor afla în zonele cu apă mică, zone în care apa se încălzeşte mai repede. Cu alte cuvinte, comportamentul peştelui primăvara în zilele însorite este acelaşi, fără prea mari diferenţe de la o apă la alta. Având în vedere condiţiile, am decis să supunem la un test mai riguros echipamentul, îngreunînd cât mai mult situaţia. Alegem un pescuit în apă adâncă.

În ceea ce priveşte pescuitul la picker, nada este una pe care o utilizez frecvent, şi anume două kilograme de Benzar Mix Turbo Carp Competition Carp, pe care o voi aditiva cu circa jumătate de sticluţă de Benzar Mix Turbo Concentrat Căpşuni Forte şi o jumătate de flacon de Benzar Mix Aditiv Lichid Căpşuni. La toate acestea am mai adăugat un flacon de Benzar Mix CSL Turbo cu aromă de Căpşuni, produs nou pe piaţa românească. În compoziţia finală am introdus porumbul Carp Expert cu aromă de căpşuni, produs de asemeni nou pe piaţa românească.


Una din lansetele cu care am pescuit este de tip picker - Energo Team Picker Blade cu lungimea de 2,70 metri, din trei tronsoane, la care se adaugă două vârfuri cu acţiuni diferite. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul, pickerul este o lansetă mai scurtă şi mult mai sensibilă decât o lansetă de tip feeder, fiind destinată pescuitului de fineţe, pe distanţe nu foarte lungi, pe lacuri sau râuri cu debite mici.

Pachetul lansetei

Cele două vârfuri

Pentru partida de azi voi folosi vârful cel mai rigid.

Alturi de această lansetă am optat pentru o mulinetă de tip match - Carp Expert Match 4000, pentru a echilibra cât mai bine lanseta foarte uşoară. Ca şi materiale, am folosit un fir Carp Expert Feeder Sinking cu diametrul de 0.17, alături de un forfac Sensas Feeling Competition cu diametrul de 0.12 şi cârlig Drennan Carbon Feeder numărul14. În ceea ce priveşte coşuleţul, am optat pentru unul cu greutatea de 15 grame, negru şi plat.

Mulineta Carp Expert echilibrează erfect pickerul

Cârligele și coșulețul


Deoarece mă aflam pe o locaţie nouă, primăvara, folosesc o montură cunoscută ca „running rig". Mai exact, coşuleţul introdus pe firul principal este urmat de o biluţă din cauciuc cu rol de opritor şi absorbţie a şocurilor în momentul lansării. Forfacul a fost ataşat de firul principal printr-un antirăsucitor precum cel din imaginea anterioară. Voi începe partida realizând două puncte de nădire. Unul în faţa mea la 30 de metri, unde am nădit circa 30 de coşuleţe de nadă, şi un altul în dreapta, la aceeaşi distanţă, unde nu am nădit în prealabil. Nada efectivă avea să fie introdusă cu câte un coşuleţ la fiecare 15 minute în caz că nu aveam nici o trăsătură.

lanseta are o rezervă mare de putere

În pescuitul cu lanseta match, nada a fost diferită şi încă neutilizată de mine. La cele 3 kilograme de Benzar Mix Turbo Carp Căpşuni Crap+Betaină am adăugat o sticluţă de Benzar Mix Turbo Concentrat Căpşuni Forte şi un flacon de Benzar Mix Aditiv Lichid Căpşuni. Pe lângă toatea acestea, am mai folosit Benzar Mix CSL Turbo cu aromă de Larve de Chironomus. În nada cu granulaţie mare şi un conţinut ridicat de spărtură de porumb, seminţe cereale şi pelete, am introdus asemeni colegului Radu, aproximativ o jumătate de cutie de porumb Carp Expert cu aromă de CSL.


Atât eu cât şi partenerul de pescuit, am decis să supraaditivăm nada, din mai multe considerente. Un prim considerent ar fi acela că, în urma testelor şi a experienţei personale, am constatat că peştii preferă primăvara acest tip de nadă, spre deosebire de sezonul cald. Celălalt motiv a avut legătură directă cu adâncimea apei. Locul în care urma să pescuim avea o adâncime de circa 4 metri, aşadar, urma să pescuim pe substrat unde apa era foarte rece. În acest caz, Benzar Mix Turbo Concentrat Căpşuni Forte cu conţinutul său de alcool, combinat cu Benzar Mix CSL Turbo cu aromă de Larve de Chiromonus aveau să servească perfect scopurilor noastre. Alcoolul din Turbo Concentrat realiza o dispersie rapidă a aromelor, iar CSL-ul asigura o dispersie pe substrat.

Lanseta Energo Team Rubin Match cu lungimea de 3,90 metri şi acţiunea de 5-20 grame, a fost alegerea potrivită pe tot parcursul partidei.

Lanseta s-a dovedit a fi o bijuterie


Energo Team Fighter Match 4000 echipată cu fir Carp Expert Match cu diametrul de 0.18mm, a fost mulineta care a echilibrat perfect match-ul. Forfacul Sensas Feeling Competition cu diametrul de 0.14mm a fost utilizat impreună cu un cârlig Drennan Fine Maggot numărul 10, iar pluta Cralusso Rocket cu greutatea de 16 grame, a fost fixată cu un opritor de tip T, tot de la Cralusso. Plumbajul a fost compus dintr-un bulk de circa 0.60 grame şi un plumb de contact de circa 0.2 grame, la care s-a adăugat greutatea antirăsucitorului pentru o echilibrare perfectă.

Materialele folosite

Am pescuit la o distanţă de 30 de metri. În faţă, la circa 35 de metri se afla o mică structură, o movilă de pământ ce ieşea din apă şi printr-o pantă lină întâlnea substratul după aproximativ 5 metri, transformând locul într-unul perfect pentru mine. Praştia Drennan Groundbait Verde m-a ajutat să nădesc în vârful pantei, exact în spatele plutei. Odată bulgării de nadă ajunşi pe pantă, s-ar fi rostogolit şi dezintegrat până în zona în care substratul devenea plat.

Lanseta are o mare rezervă de energie

Deşi ziua începuse foarte bine, pe parcurs lucrurile au devenit foarte neplăcute. Vântul care sufla în rafale, a făcut lansarea şi reţinerea plutei pe locul nădit foarte dificilă. În aceste condiţii, cea mai bună opţiune a fost să modific stilul de pescuit. Astfel de la o pluta de 16 grame prinsă în punct fix, am trecut la o plută Dino Slider de 8 grame, culisantă.


Modificarea s-a dovedit de bun augur. Greutatea de pe fir mi-a permis lansări mai exacte, o scufundare a firului mai bună precum şi o stabilitate mai mare pe vânt şi curent. Plumbajul pentru pluta Slider a fost realizat dintr-un bulk de circa 7,5 grame, iar la aproximativ 50-60 de centimetri am plasat o alică de contact de 0.4 grame, la care s-a adăugat greutatea antirăsucitorului pentru o lestare adecvată.

Pe lacurile cu sistem C&R şi nu numai, recomandăm pescarilor să folosească spray-ul antiseptic Benzar Mix Septocarp, atât din respect pentru peşti cât şi pentru cei care investesc pentru a oferi ape bogate în peşti.


Capturile au survenit constant pe parcursul zilei, atât la match cât şi la picker, iar ultima a fost mai mult decât satisfăcătoare.

Captura finală

La final se impun o serie de concluzii. Nada Benzar Mix Turbo Carp Competition Carp mi-a oferit rezultate în orice anotimp şi s-a dovedit o alegere inspirată. Este o nadă versatilă şi poate fi adaptată oricărui stil de pescuit doar prin simpla îmbunătăţire, fie cu aditivi fie cu seminţe cereale. Nada folosită pentru match, Benzar Mix Turbo Carp Căpşuni Crap+Betaină are granulaţie grosieră, fiind destinată în special peştilor de talie medie şi mare, iar astăzi s-a dovedit a fi magistrală.

Lansetele utilizate s-au adaptat perfect condiţiilor zilei. Energo Team Picker Blade are un blank uşor, foarte subţire şi inelele prinse într-un singur punct pentru o sensibilitate crescută şi o greutate redusă. Deşi pare „firavă", nu a întâmpinat nici un fel de probleme în a lansa coşuleţe de 30 de grame la o distanţă de aproximativ 50 de metri. Este o lansetă versatilă, care se adresează atât pescarilor profesionişti cât şi amatorilor, dimensiunile reduse de transport fiind un alt avantaj. Lanseta Energo Team Rubin Match a constituit surpriza zilei prin prisma ţinutei elegante, a acţiunii progresive şi a faptului că se încarcă excelent cu plute de gramaj mare, lucru ce facilitează lanseurile precise la distanţă.

Cârligele folosite şi firele au fost perfect adaptate pescuitului pe o apă nouă, fiecare trasătură fiind practic materializată într-o captură.

Locaţia aleasă pentru această partidă prezintă un potenţial foarte mare şi suntem siguri că în cel mai scurt timp va deveni o reală atracţie atît pentru pescarii care preferă sistemul C&R cât şi pentru amatori. Totul datorită unui administrator extrem de dedicat şi hotărât dar şi datorită populaţiei piscicole extrem de bogate şi a tarifelor practicate (20 lei C&R, 50 cu reţinerea a 10 kg de caras).

Mulineta Carp Expert Match
110.00 lei
Pluta Cralusso Rocket
37.00 lei
CARP EXPERT PORUMB CONSERVA 165G
8.00 lei
Nada Benzar Mix Turbo
32.00 lei
Aditiv lichid Benzar Mix
14.50 lei
Benzar Mix Turbo concentrat
12.00 lei
Benzar Mix CSL
9.50 lei
Carlige Drennan Carbon Feeder
12.00 lei
Carlige Drennan Fine Maggot
12.00 lei
Fir Carp Expert Feeder Sinking
13.00 lei
Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER
Publicat: 2017. august 01. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a fost conceput ca...

Istoria argintului – interviu cu Benzár Zsolt
Publicat: 2017. iulie 31. | Sursa: Szabó Bence | Articol

În ultimul sfârșit de săptămână al lunii iunie a fost organizat al VII.-lea Campionat Mondial de Pescuit la Feeder în Portugalia, la care au participat 22 de țări. Concursul a fost incredibil de interesant deoarece de foarte mici diferențe a depins cine se bucură cu medalie în jurul gâtului său și cine se întoarce acasă dezamăgit la finalul cursei organizat în una dintre țările cele mai vestice al Europei. La sfârșitul unui antrenament ce a ținut toată săptămâna...