Cu Benzar Extreme la crap
Publicat: 2011. iulie 27. | Sursa: Mureşan Radu-Dan | Articol

Vine o vreme în viaţa fiecărui om când ceea ce are pare a nu-l mai satisface. Mereu caută ceva nou, ceva incitant, ceva diferit de tot ceea ce făcuse şi primise până în acel moment determinant. Fie ca este vorba de bani, fie că este vorba de o viata simplă, fie ca este vorba de o casă nouă şi mai mare. În cazul multor pescari, noul înseamnă de cele mai multe ori abordarea unui nou stil de pescuit sau încercarea de a trece la un alt nivel al capturilor.
În cadrul articolelor mai vechi scopul meu declarat consta în a merge la pescuit, a testa şi a prinde cât mai mulţi peşti indiferent de talia lor. Spre deosebire de restul articolelor, în cadrul acestui articol am decis să realizez un pescuit în stilul match sau sheffield, dar ţinta mea aveau să fie peştii de talie mare. Se pare că şi pentru mine a venit acel moment de turnură când îmi doresc capturi mai mari prin comparaţie cu cele cu care mă obişnuisem până acum. Singura problemă era că nu doream să abandonez pescuitul staţionar în favoarea vreunui pescuit la crap, cu diverse boillesuri cu zile şi nopţi pierdute pe vreo baltă care, chipurile, ascunde monştrii ai adâncului care chinuie gândurile şi bântuie visele celor mai împătimiţi pescari.
Pentru a-mi realiza obiectivul trebuia, înainte de toate, să găsesc lacul care să se preteze la un astfel de pescuit. Astfel am optat pentru lacul de la Miceşti, un lac deşi cu o oarecare vechime, doar de anul acesta a intrat în vizorul pescarilor, mai ales după popularea lui cu multe exemplare ce crap dar şi datorită decorului mirific în care este plasat.

Lacul Miceşti, o oază de linişte

Următoarea problemă ce trebuia rezolvată era cea a nadei. Piaţa este invadată de nade miraculoase, fie cu nume grele ataşate pe ele, fie cu calitatea de a fi „home made" ceea ce ar trebui să le confere un mare plus(?). Pentru mine alegerea era destul de simplă şi se baza doar pe experienţa proprie şi nimic mai mult. Astfel am decis să folosesc 3 kilograme de Benzar Mix Bază Crap+Betaină. La cele 3 kilograme de nadă am adăugat aproximativ 600 de grame de Benzar Mix TTX în care am introdus odată cu apa şi aproximativ 60% dintr-un aditiv Benzar Mix Turbo Concentrat Scopex, restul de aditiv împreună cu puţină apă l-am folosit pentru a umezi şi aditiva noile pelete Benzar Mix Căpşuni, care în combinaţie cu nada de culoare gălbuie, va creea pe substrat un minunat contrast, menit a atrage şi menţine peştii de talie medie şi mare.
Am ales această nadă deoarece ştiam că lacul pe care voi merge este proaspăt populat, astfel peştii nu erau încă familiarizaţi cu arome puternice cum ar fi cele de peşte(fishmeal), sau squid&octopus. Astfel am optat pentru o nadă cu arome cât mai naturale precum cele din Benzar Mix Bază Crap, care are o granulaţie medie spre mare, cu un generos aport de spărtură de seminţuri, cu o înală capacitate de a îngloba multe particule adăugate ulterior, la care se adăuga betaina, un recunoscut ingredient în lumea pescarilor la crap, solubil în apă ce acţionează la nivel digestiv şi stimulează hrănirea. Am ales aditivul Benzar Mix Turbo Scopex deaorece ştiam, tot din lumea pescarilor la crap că este, poate, cel mai folosit atractant şi este recunoscut ca unul care a dat mereu rezultate în special la peştii de talie medie şi mare. Pentru ca nada să fie completă, am mai adăugat şi noile pelete de căpşuni Benzar Mix pentru a creşte granulaţia nadei şi pentru a oferi peştilor, alături de porumb, particule ale căror scop era acela de a menţine peştele ocupat pe vadul nădit. Toate acestea combinate, creează un pat de nadă irezistibil pentru orice peşte, după cum se poate vedea şi în poză.

Odată ce dilema nadei a fost rezolvată, rămânea cea a lansetei şi echipamentului.
Un pescuit la peşte mare necesită şi un echipament pe măsură, astfel o lansetă cu acţiune rapidă şi cu rezervă mare de putere se impunea. Alegerea nu a fost una dificilă pentru mine, deoarece ştiam că există o lansetă perfectă pentru acest scop. Alegerea evidentă pentru mine a fost lanseta EnergoTeam Benzar Extreme Match cu lungimea de 4,20 metri realizată din carbon IM12, deşi aveam la dispoziţie alte două lansete din aceeaşi gamă cu lungimi de 3.90m şi 4.50 m.. Am ales această lansetă, cum spuneam ceva mai sus din mai multe motive. Un prim motiv a fost rezerva incredibilă de energie, conţinută în această lansetă, deşi lungă, uşoară şi foarte bine echilibrată. Un alt motiv a fost acela al acţiunii rapide atât de necesare la înţepare. Aici voi detalia: ştiind ca voi pescui la crap mare şi la distanţe in jur de 30-40 de metri ştiam că voi avea nevoie şi de plute pe măsură, astfel lanseta rigidă şi cu acţiune rapidă este perfectă. În momentul lansării plutei, lansarea nu va fi una zbiciuită ci mai asămănătoare lanseului cu plută slider(a se vedea în detaliu articolul cu pescuit pe lacul Beliş). Înţeparea la acea distanţă va fi şi ea problematică. Nu este greu de înţeles deoarece urma să pescuiesc cu o plută de 16 grame prinsă cu un opritor T de la Cralusso, în momentul înţepării, între vârful lansetei şi cârlig se interpun o serie de obstacole. Astfel prima înţepare sau primul şoc va fi în plută, apoi în plumbi şi în cele din urmă în cârlig, astfel se perde mult din energie. Cu o lansetă rapidă precum Benzar Extreme Match, energia pierdută este minimă, iar înţeparea este realizată în proporţie de 100% de fiecare dată.

În ceea ce priveşte restul echipamentului, am decis să folosesc o mulineta EnergoTeam Fighter Match 30 pe care am echipat-o cu o altă noutate şi anume un fir Cralusso Prestige Line Match Sinking cu diametrul de 0.16mm şi, în paralel aveam să testez două plute Benzar Elit Match şi Benzar Green Match ambele cu greutatea de 16 grame. Am ales această mulinetă pentru simplul fapt că reprezintă mulineta perfectă la match atunci cînd sunt puse în balanţă elemente precum viteza de recuperare, preţutl, durabilitatea. Firul ales, deşi pare unul subţire în comparaţie cu talia peştilor vizaţi, este, totuşi foarte bun deoarece permite o scufundare rapidă, având în vedere că lacul avea un curent de adâncime considerabil, grosimea redusă nu avea să influenţeze stabilitatea plutei. Este important să ţineţi mereu cont de grosimea firului. Pe un lac cu un curent puternic, grosimea firului duce, de cele mai multe ori la ieşirea rapidă de pe vad a liniei deoarece grosimea, va însemna o suprafaţă mai mare de contact cu apa.

Plutele alese reprezintă viitorul. Noile plute din gama Benzar prezintă o noutate absolută în domeniu. Acestea au tija realizată din carbon. Acest lucru atrage după sine o serie de ajvantaje majore. Tijele de carbon, spre deosebire de cele din pană de păun, vor rămâne mereu drepte indiferent că vor fi expuse la temperaturi ridicate sau aşezate greşit în trusă. Greutatea redusă a tijei de carbon coroborată cu faptul că nu va fi niciodată strâmbă asigură un zbor întotdeauna drept, ceea ce semnifică lansări constante şi mereu la locul dorit. Diferenţa dintre cele două plute Benzar Elite Match şi Benzar Green Match o reprezintă lestul plutei, care la prima este realizat dintr-un material mai dens decât obişnuitul cupru şi anume tungsten, iar la cea de-a doua versiune, lestul este realizat din cupru.

Odată ce problemele legate de nadă, lansete, echipament au fost rezolvate am trecut la pescuitul efectiv. Locul pe pescuit a fost ales undeva la 35 de metri într-o apă cu adâncimea de circa 2,3 metri. Nădirea de început a fost compusă din 30 de bulgări, aproximativ de mărimea unui ou, iar la final am nadit si 3 bulgări, tot de mărimea unui ou de vierme colat. Întreţinerea a fost realizată în principal cu viermi colaţi la interval de 25 de minute şi alternativ cu câte un bulgăre de nadă. Pentru aceasta am folosit o Praştie Drennan Groundbait Verde.

La început am ales să folosesc pluta Benzar Elit Match iar plumbajul a fost realizat dintr-un grup de 4 plumbi numărul 8 plasaţi deasupra antirăsucitorului iar forfacul folosit a avut lungimea de 30 de centimetri. Deoarece curentul a fost destul de puternic, am schimbat pluta, folosind Benzar Green Match iar plumbajul ales a constat dintr-un bulk de 4 plumbi de 0,5 grame alţi tei plumbi de 0.3 grame plasaţi la circa 35-40 de centrimetri de plumbii de contact care au fost realizaţi din 2 plumbi numărul 4 plasaţi lângă antirăsucitor. Forfacul a avut lungimea de 30 de centimetri. Am ales acest plubaj deoarerce plumbii de contact aveau să fie plasaţi la aproximativ 3-5cm deasupra substratului. În caz că aşa curentul se dovedea prea puternic, aveam mereu opţiunea plasării plumbilor de contact pe subtrat, astfel frecarea cu substratul ar fi ţinut pluta în loc.

Partida de pescuit s-a desfăşurat întocmai aşteptărilor mele; peşti puţini, pescuit de aşteptare, însă, pe lângă lac, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost lanseta Benzar Extreme şi modul în care s-a comportat atât în lansare cât şi în dril chiar dacă avea o lungime de 4.20m şi o acţiune rapidă.

Deşi peştii s-au lăsat îndelung aşteptaţi, în cele din urmă au sosit. Drilul cu primul peşte a fost pe cinste, dar în timp ce pozam cu lanseta, peştele a considerat că nu doreşte să apară în poze, astfel, din neatenţia pescarului, peştele s-a dezgăţat.

Ca şi concluzie pot spune că în ceea ce priveşte echipamentul şi nada alese, nu îmi pot reproşa nimic. Totul s-a comportat perfect. Nada a adus exact peştii pe care îi doream, lanseta rigidă şi cu acţiune rapidă a făcut ca fiecare înţepare să fie un peşte. Mulineta specială pentru match cu frâna micrometrică a compensat diametrul redus al firului Cralusso în timpul drilului. Plutele Benzar Elit şi Green Match mi-au asigurat menţinerea constantă a distanţei de pescuit precum şi cele mai fine indicaţii de pe patul de nadă.
Per total a fost o partidă extrem de reuşită, iar dacă veţi urma paşii descrişi de mine, astfel de capturi vor fi la ordinea zilei...

ADITIVI
6.00 lei
Nada Benzar Mix Turbo
14.00 lei
Benzar Mix Turbo concentrat
12.00 lei
Set Antena Waggler Benzar
21.50 lei
Waggler Benzar Green Match
51.00 lei
WAGGLER BENZAR ELITE MATCH
56.00 lei
Set Tija Waggler Benzar Paun
41.00 lei
Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER
Publicat: 2017. august 01. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a fost conceput ca...

Istoria argintului – interviu cu Benzár Zsolt
Publicat: 2017. iulie 31. | Sursa: Szabó Bence | Articol

În ultimul sfârșit de săptămână al lunii iunie a fost organizat al VII.-lea Campionat Mondial de Pescuit la Feeder în Portugalia, la care au participat 22 de țări. Concursul a fost incredibil de interesant deoarece de foarte mici diferențe a depins cine se bucură cu medalie în jurul gâtului său și cine se întoarce acasă dezamăgit la finalul cursei organizat în una dintre țările cele mai vestice al Europei. La sfârșitul unui antrenament ce a ținut toată săptămâna...