Bologneză Vs. Match la înălţime
Publicat: 2011. iunie 16. | Sursa: Mureşan Radu-Dan şi Petruţa Lucian | Articol

La început a fost un zvon: „Merge Belişul !!" ne-a spus un prieten pescar depsre lacul de acumulare din judeţul Cluj. Apoi tot mai multi prieteni ne povesteau despre capturile impresionante de acolo. Deoarece temperaturile destul de ridicate din ultimele zile ne faceau sa ne gandim de două ori dacă să stam o zi pe malul unei belţi şi să îndurăm canicula, am decis să ne încercăm şi noi norocul pe acumularea de munte Beliş. Deşi situată la doar 80 de kilometri de Cluj-Napoca, eu nu fusesem niciodată la pescuit acolo, aşadar pentru mine totul era nou şi trebuia tratat ca atare. Prietenul şi colegul de suferinţă Luci Petruţa cunoştea acumularea, astfel, prin prisma ultimelor zvonuri se arăta extrem de încrezător în reuşita partidei. De fapt era atât de încrezător încât s-a aruncat într-un pariu. „Vom prinde o găleata Sensas de 40 de litri fiecare, plină cu peşte" spusese el, mai apoi stabilind că cel care va pierde va fi bun de cinste cu trei halbe de bere. Am acceptat pariul, conştient că nu vom prinde atât de mult peşte şi prin prisma condiţiilor meteo care se anunţau nefavorabile, în plus cu doar o zi înainte de plecare zvonurile erau indicau partide tot mai slabe şi peşti tot mai puţini.

O mică parte din acumularea Beliş

În ceea ce priveşte pescuitul la bologneză, acesta imi punea o serie de probleme. Ştiam că apa unde urma să pescuim era foarte adâncă, aşadar am decis să folosesc, în primul rând o nadă destinată babuştei si mai apoi celorlalte specii de peşti. Am folosit pentru această partidă 3 kilograme de Benzar Special Concurs la care am adăugat alte trei kilograme de Benzar Mreană-Scobar şi un kilogram de Benzar PV1 şi aproximativ un litru de viermi pentru nădirea grea şi încă aproximativ 700 de mililitri pentru cea de întreţinere. Nădirea a constat din aproximativ 7 bulgări de mărimea unei portocale. Datorită nivelului scăzut al apei, nu am reuşit să găsesc niciun prag, astfel am fost nevoit să realizez nădirea cu aproximativ 1-1,5 metri în spatele plutei, pentru ca nadă să aibă suficient timp şi loc pentru a se aşeza şi desface.

Lanseta aleasă a fos o bologneză EnergoTeam Silver Bolo de 6 metri confecţionată din carbon IM8 care a fost echipată cu o mulinetă Kamasaki PS3000M cu 7+1 rulmenţi şi 2 tamburi de rezervă şi un fir EnergoTeam Power Waggler cu diametrul de 0.16.

La toate acestea am mai adăugat o plută EnergoTeam Vasareli Mega de 4,5 grame pentru echilibrarea căreia am folosit plumbi sferici Cralusso. Pentru forfac am ales să folosesc un fir de înaltă calitate, clasicul Cralusso Prestige Hooklenght Line, iar ca şi cârlig un Drennan Fine Maggot numărul 10 deoarece mai fusesem la pescuit aici, ştiam că peştii nu sunt mofturoşi când vine vorba de cârlig, în plus era necesară o momeala consistentă, adică un minim de 4-5 viermi pe cârlig.

După cum spuneam mai sus, adâncimea considerabilă a apei a semnificat că nu puteam practica un pescuit la distanţă mare. Astfel am ales să pescuiesc la aproximativ 12 metri, unde apa avea o adâncime de 6 metri. Pentru început am avut oarecare dificultăţi în lansarea plutei şi a momelii, dar mai apoi am reuşit să mă acomodez, iar pescuitul a decurs lin.

Ştiam aproape cu siguranţă că dacă voi pescui mai aproape de mal nu voi putea prinde exemplare mai răsărite, însă eram ferm convins că voi prinde mai mulţi peşti chiar dacă talia lor nu va fi una foarte mare. La scurt timp după nădire un biban şi-a făcut apariţia, apoi o babuşcă de toată frumuseţea, cum nu mai prinsesem niciodată acolo.

O babuşcă minunată


Captura finală

Pescuitul la match, deşi la prima vedere pare unul dificil, în realitate este unul care aduce o sumedenie de satisfacţii. Multă lume practică acest stil fără să cunoască o serie de principii de bază, fapt ce duce la multe insatisfacţii materializate prin încâlciri, pescuit inexact, deci peşti puţini sau deloc.
Pentru pescuitul de azi am ales să practic un stil puţin mai dificil, foarte puţin practicat pe melegurile noastre mioritice, mai exact pescuitul cu plută slider. Pescuitul cu plută slider este extrem de util în mai multe situaţii. Se preteaza utilizarea acestui stil în ape adânci de peste 5 metri cu un curent puternic, greutatea plumbajului conferă stabilitate şi mai multă exactitate. Chiar dacă plumbajul este greu, peştii vor avea de cele mai multe ori muşcături pozitive, evidente, lipsite de fineţe. Pescuitul cu plută slider poate fi practicat şi în ape mai puţin adânci dar cu un curent puternic sau chair pe râruri cu un curent mai slab.
Deoarece mă aflam pentru prima oară pe această acumulare am aes o abordare direcţionată pe anumiţi peşti. Astfel ca şi nadă am ales să folosesc trei kilograme de Benzar Special Concurs plus trei kilograme de Benzar Clean la care am adăugat un kilogram de Benzar PV1. La fel ca şi colegul meu Luci, am aplicat aceleaşi principii de nădire şi am păstrat aceleaşi cantităţi însă diferenţa a constat în faptul că am ales să pescuiesc la o distanţă de aproximativ 25 de metri unde apa avea o adâncime de circa 9 metri.

Ca şi echipament am optat pentru o lansetă, deja clasică, EnergoTeam Competition Match de 3.90 metri care a fost echipat cu o mulinetă GoldStar X-Match mărimea 40 care a fost echipată cu un fir Carp Expert Match Sinking cu diametrul de 0.16.

Pentru partea terminală am folosit o plută Dino Slider Champion Bream de 2+8 grame, plumbi sferici Cralusso, fir Cralusso Prestige Hooklenght Line şi cârlig Drennan Fine Maggot numărul 10.

Se impun câteva precizări cu privire la pescuitul cu plută slider care diferă într-o oarecare măsură de cel cu waggler normal. După cum veţi vedea în poza 12 plumbajul ales de mine a fost unul extrem de simplu. Am folosit un forfac de circa 25 de cm pe care l-am ataşat de firul principal cu un antirăsucitor deasupra căruia am ataşat un plumb semnalizator de 0.20g. Deşi în imagine plumbii sunt apropiaţi, bulkul sau plumbajul principal, adică cele aproximativ 7,5 grame trebuie plasate la aproximativ 40-50 de cm distanţă de plumbul semnalizator. Desigur, eu am pescuit astfel dintr-un motiv întemeiat: curentul foarte puternic al apei, astfel folosind un plumbaj în bouă puncte pluta este frânată. Pescarii experimentaţi folosesc plumbaje în 3 sau chiar 4 puncte. Dacă la pescuitul cu waggler normal pluta nu trebuie să atingă plumbajul, în cazul plutei slider, aceasta se sprijină în plumbajul principal deoarece acesta este cel care duce pluta la distanţă, având în vedere că pluta are o greutate proprie foarte mică. Adâncimea la care urmează a pescui se reglează cu unul sau două noduri opritoare introduse pe fir inaintea plutei. Lansarea nu este una energică precum în cazul plutei waggler ci este una mai lină. Atunci când lansăm distanţa dintre plută şi implicit plumbajul principal şi vâfrul lansetei trebuie să fie de minim 1,5 metri. Lansarea se face prin balansarea plutei în spate, iar când aceasta atinge punctul maxim al balansului se exectuează lansarea. Pentru ca totul să ajungă în apă corect, este indicată stoparea plutei chiar înainte de a atinge apa, astfel totul se aliniază perfect.

După nădirea de început primul peşte, aşa cum era de aşteptat a fost un biban, urmat la scurt timp de un clean de toată frumuseţea, care a pus în valoare calităţile incontestabile ale lansetei.


Pentru asta am venit aici.


Captura finală.

La final se impun o serie de precizări. Bologneza aleasă s-a dovedit a fi cea mai bună în aceste condiţii. Lungimea de 6 metri era exact ceea ce căutam. Acţiunea ei progresivă combinată cu supleţea şi carbonul de înaltă calitate care mi-a permis să simt fiecare peşte mi-a asigurat succesul şi niciun peşte scăpat. Nada aleasă se adresa unei palete mai largi de pesşti, de la bibani la babuşcă şi clean. Restul echipemntului folosit s-a mulat perfect pe necesităţile partidei, echilibrând perfect totul, fapt ce mi-a asigurat succesul partidei. Chiar dacă peştii nu au avut o talie foarte mare, ei au fost numeroşi, lucru aşteptat şi preconizat încă de la începutul partidei.
În ceea ce priveşte pescuitul cu plută slider, lanseta Competition Match şi-a dovedit încă o dată clasa superioară. Echilibrată perfect de către mulineta cu recuperare rapidă, pescuitul la slider a fost o joacă de copii. Nada s-a comportat excat aşa cum mă aşteptam şi mai mult mi-a adus pe vad peştii ţintă – clenii. Chiar dacă numărul peştilor a fost mai mic, talia lor a fost una mai mare, practic nada şi distanţa de pescuit au contat enorm în selecţia lor.
Chiar dacă peştii capturaţi nu au fost mulţi, acest lucru s-a datorat timpului scurt ce a putut fi alocat pescuitului. Timpul efectiv de pescuit a fost de numai 3-4 ore, fiind obligaţi să plecam în mare viteză, fiind alungaţi de o ploaie cu accente de furtună. Timpul schimbător şi timpul scurt de pescuit a stricat o partidă care a început minunat şi s-ar fi putut termina la fel, mai ales că am fost ajutaţi şi de un echipament de excepţie.
P.S. Ghiciţi cine a câştigat pariul?
Nada Benzar Mix 1 kg
11.50 lei
Fir EnergoTeam Power Waggler 150m
9.00 lei
Fir inaintas Cralusso Prestige
18.00 lei
Carlige Drennan Fine Maggot
11.00 lei
Wizard - Edge Spin - Rapide, puternice si cu multiple aplicatii
Publicat: 2023. august 22. | Sursa: Dániel Őze | Articol

Pescuitul rapitorilor cu naluci este o tehnica nu doar spectaculoasa, ci extrem de activa iar utilizarea unei lansete potrivite speciei pe care o tintim este vitala. Din acest motiv, lanseta universala pentru pescuitul rapitorilor ramane un mit si tot din acest motiv am realizat intreaga familie Wizard Edge: fiecare model, specific fiecarui stil. Lansetele Wizard Edge - 3 Lungimi diferite, fiecare cu cate trei puteri diferite Pe langa actiunea Extra Fast, trebuie mentionat...

Pescuit la method pe ape reci
Publicat: 2020. februarie 21. | Sursa: Szabó Bence | Articol

  Odată cu apariția iernii, au apărut schimbări semnificative și pe marginea apelor, deoarece coroanele copacilor au devenit mai subțiri și activitatea peștilor se diminuează, avem o misiune tot mai grea dacă dorim să facem o partidă de pescuit bună. Micile lucruri care sunt mai puțin importante vara devin mai valoroase în acest sezon. Acestea includ, dar nu se limitează doar la: tipul cârligului, dimensiunea cârligului, felul în care sunt oferite momelile și textura...

Aromele de vară preferate de mine
Publicat: 2019. iulie 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Cu aproximativ o jumătate de an în urmă, când iarna era încă în plină desfășurare, am prezentat aromele pe care le folosesc în timpul pescuitului pe apă rece. La acea vreme, au fost făcute mai multe cereri de a face același lucru cu aromele pe care le folosesc în apele în încălzire, deoarece sezonul real de pescuit este cel de vară. Din moment ce încerc să satisfac toate aceste cereri, iată o scriere despre aromele folosite de mine pe ape încălzite! Deci, să vedem...

Cheburashka, așa cum îl cunosc pescarii
Publicat: 2019. iulie 04. | Sursa: Lukacsi Bela | Articol

  Dacă cineva se uită la istoria cseburashka pe Wikipedia, de la început va intra în subiect astfel: Așa arată la exterior: o figurină maro de pluș, cu ochi uriași, cu urechi de dimensiunea asemănătoare al capului, care merge pe picioarele din spate. O figurină cunoscută din benzile de desene animat. Atunci ce este Cheburashka?        Desigur, cseburashka a devenit faimos prin figurina de poveste, numele său tot mai cunoscut printre pescari l-a primit după...

De 8 X pe drumul dezvoltării
Publicat: 2019. mai 27. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În cazul nostru, cele 8 X din titlu nu înseamnă trecerea la vârsta de optzeci de ani, ci la dezvoltarea firelor împletite. Pe deoparte, mă ocup și de dezvoltarea produselor, așa că știu destul de bine acest colț al pieței produselor de pescuit, am o vedere bună asupra ofertelor curente. Dezvoltarea firelor împletite recent s-a încetit puțin, însă dezvoltarea lentă nu este deloc o stagnare pe loc, așa că acum a sosit timpul pentru schimbare.     Nu spun...

Plătici și carași la match
Publicat: 2019. mai 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

  Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest articol care a fost inspirat de...

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!
Publicat: 2019. martie 26. | Sursa: Energo Team | Articol

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish.  Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil.  Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays Limited,...

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI
Publicat: 2019. martie 05. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai măricel, și binențeles toate acestea cu...

Putere și armonie
Publicat: 2018. decembrie 12. | Sursa: Bokor Károly | Articol

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului, funcționând sigure. Degeaba este o...

Un vis devenit realitate
Publicat: 2018. noiembrie 23. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat în număr de...

Scurt și la obiect
Publicat: 2018. octombrie 31. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl vor încerca. Cum...

Salmo Fury Pop năluca șmecheră
Publicat: 2018. octombrie 08. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie.   Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple, dintr-un punct de...

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori
Publicat: 2018. august 27. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură, pe care nu-l vor reteza ori...

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar
Publicat: 2018. august 15. | Sursa: Szabó Bence | Articol

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...

Campion la 12 ani
Publicat: 2018. iulie 31. | Sursa: Ujvári Krisztián | Articol

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate prinde aici crap, babușcă,...

Avertizoarele electrice: CXP Brenta
Publicat: 2018. iulie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

  În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama Carp Expert....

Să avem curaj să lansăm departe
Publicat: 2018. iunie 20. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului. Dar ce este...

Mărunțișuri din pelete
Publicat: 2018. iunie 06. | Sursa: Frankó Zoltán | Articol

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât de greu este să convingem pescarii de...

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE
Publicat: 2018. mai 30. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări de până la...

Cârlige din Japonia
Publicat: 2018. mai 08. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit Japonia, și cred că nimeni nu se miră dece. Precum în cazul...

Cuda și pentru zilele obișnuite
Publicat: 2018. aprilie 10. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce sunt fantastice produsele Cuda?...

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?
Publicat: 2018. februarie 20. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea limitelor...

La method iarna? Și încă cum!
Publicat: 2018. ianuarie 03. | Sursa: Szabó Bence | Articol

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul preferat, lucru ce m-a dăruit cu o experiență...

La știucă simplu, eficient
Publicat: 2017. noiembrie 13. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai adânci. Ghețurile de...

Atenție, mușcă!
Publicat: 2017. octombrie 12. | Sursa: Lukácsi Béla | Articol

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să ne...

Noaptea crapilor mari
Publicat: 2017. octombrie 04. | Sursa: Halmos Mihaly | Articol

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui oraș. Dacă ar exista întradevăr...

În acțiune setul pentru avat de la Wizard
Publicat: 2017. septembrie 22. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este suplă, ușoară,...

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!
Publicat: 2017. august 14. | Sursa: Halmos Mihály | Articol

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un exemplu propriu: la...

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER
Publicat: 2017. august 08. | Sursa: Nagy Levente | Articol

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI BENZÁR ZSOLT. Pentru început,...

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER
Publicat: 2017. august 01. | Sursa: Nagy Levente | Articol

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a fost conceput ca...