Mureşan Radu-Dan2011. noiembrie 09.

Zilele trecute mă gândeam cu nostalgie la primele mele concursuri de pescuit şi la rezultatele extraordinare, pentru mine, de la acea vreme. Novice fiind nu cunoşteam prea multe despre vasta şi minunata lume a pescuitului. Arsenalul meu, la acea vreme, era compus din 4 vergi, scaunul meu era unul pentru camping iar nada era pregătită într-o veche găleată de vopsea. Acele erau vremurile bune, vremurile pure ale pescuitului, pentru mine, când lansetele match, feeder, rubezienele erau ceva de domeniul fantasticului şi le priveam cu admiraţie şi, totodată, cu neîncredere, folosite fiind de campionii locali.

Nostalgic după vremurile de mult apuse am decis să-mi mai încerc norocul încă odată revenind la un pescuit simplu, practic pe primul meu câmp de luptă. Din nefericire timpul a trecut şi nu a fost deloc blând cu lacul care mi-a rezervat prima victorie într-un concurs de pescuit. Lacul despre care vorbesc se numeşte Chinteni şi era, poate, cel mai bun lac din zona municipiului Cluj-Napoca. În timp lacul s-a colmatat iar stuful a devenit nou stăpân al malurilor acestui lac minunat care odinioară ascundea plătici bine trecute de kilogram, crapi, teni dar şi somni enormi.

Nu mai pescuisem pe acest lac de foarte mulţi ani de aceea am decis să-l mai vizitez, poate, o ultimă dată. Fiind sezon rece preconizam o partidă foarte dificilă atât din cauza apei reci cât şi a modificării radicale a caracteristicilor lacului.

Soarta nu avea să fie mai blândă nici cu mine, astfel vremea îmi pregătise din nou câteva surprize neplăcute dar, totuşi, previzibile. Noaptea şi dimineaţa fuseseră foarte reci, astfel am fost întâmpinat de un decor grizonat, precum anotimpul rece care se apropie cu paşi rapizi de noi.

Lacul cufundat în ceaţă

Măcar dacă suprizele s-ar fi oprit aici. Aşa cum era de aşteptat, natura îmi mai pregătise ceva: gheaţă până la circa 4 metri de la mal. Deşi nu era decât o peliculă subţire de gheaţă, aceasta avea, teoretic, să-mi îngreuneze situaţia. Din fericire am fost pregătit şi precaut în alegerea stilului de pescuit pe care aveam să-l practic cu această ocazie. Pentru partida de noiembrie am ales o bologneză de 6 metri, mai exact un EnergoTeam Torpedo Bolo 600.


Această lansetă reprezintă o noutate pe piaţa şi un membru relativ nou al familiei Enegofish. Lanseta cu lungimea de 6 metri este realizată din carbon IM7 şi are o marjă de acţiune de 10-30 grame. Realizată din carbon IM7, bologneza Torpedo Bolo îmbină în mod fericit rezistenţa, durabilitatea cu echilibrul şi fineţea necesare unei lansete care se adresează tuturor pescarilor de la cei începători până şa cei mai înrăiţi. Compusă din 6 tronsoane şi şapte inele, bologneza are o rezervă mare de energie sugerată şi de puterea inscripţionată pe acceasta, iar acţiunea sa medie îi conferă o versatilitate crescută, ea putând fi folosită atât în pescuitul peştilor de râu cât şi al celor de lac, folosind forfacuri subţiri, astfel pericolul ruperii acestuia, la înţepare, este eliminat.


În ceea ce priveşte accesoriile pentru acecastă partidă am decis să folosesc o mulinetă EnergoTeam Torpedo Bolo. Mulineta de dimensiuni foarte reduse este perfect complementară cu lanseta, nu îi creşte în mod drastic greutatea, lucru atât de necesar atunci când bologneza este pescuită o zi întreagă. Noutatea acestei mulinete o reprezintă faptul că vine gata încărcată cu fir, astfel nu mai trebuie să vă faceţi griji pentru alegerea firului.


Pentru forfac am folosit un fir Cralusso Prestige Line Hooklenght Line cu diametrul de 0.088mm. Firul este unul deja clasic, extrem de utilizat de pescarii români şi nu numai, perfect pretabil condiţiilor din sezonul rece. La partea de terminal am mai adăugat un cârlig EnergoTeam Excalibur Bream Match. Pentru această partidă am ales două mărimi şi anume 12 şi 14. Deşi cele două mărimi alese par exagerate, în realitate cârligele sunt suficient de mici pentru pescuitul în acest sezon. În funcţie de producător, dimensiunea cârligelor diferă, iar cârligele Excalibur sunt realizate cu tehnologie japoneză, sîrma din care este format este una subţire ceea ce face aceste cârlige extrem de uşoare. Lejeritatea cârligelor sunt un real atu în special în sezonul rece când peştii sunt mai suspicioşi, mai mofturoşi, iar un cârlig uşor nu influenţează în niciun fel căderea momelii prin apă.

În ceea ce priveşte pluta am ales o EnergoTeam Marco cu greutatea de 1 gram. Forma ei de minge de rugby alungită este una clasică şi extrem de folosită în întreaga Europă de către pescarii de bologneză fie pe lac sau pe râuri. Pluta este extrem de stabilă, are kila din carbon iar antena lungă asigură o vizibilitate sporită chiar şi în condiţii dificile. Linia a fost formată dintr-un forfac de 15 cm, deasupra îmbinării dintre forfac şi linia principală am ataşat o alică de semnalizare, un plumb numărul 8, la 15 cm mai sus am aşezat un nou plumb numărul 8 iar la alţi 15 cm mai sus am adăugat restul de plumbi grupaţi într-un bulk.

După toate acestea mai rămânea de făcut doar o alegere: nada. Deşi paleta este destul de largă în ceea ce priveşte nadele, două ies în evidenţă pentru sezonul rece, astfel alegerea avea să fie una extrem de uşoară.


Pentru partida de azi am optat pentru o combinaţie de două kilograme de Benzar Mix Special Concurs Black şi 500 de grame de Benzar Mix Ice Mix Black. La toate acestea am adăugat aproximativ 250ml de Aditiv Lichid Benzar Mix Scorţişoară.

Culoarea neagră în sezonul rece reprezintă un mare avantaj prin prisma faptului că odată cu răcirea apei, aceasta devine şi mai curată astfel peştii devin tot mai suspicioşi. Nada neagră nu creează contrast cu substratul, astfel peştii vor fi mai încrezători şi mai puţin probabil să plece din zona nădită. Un alt avantaj îl reprezintă particulele de culoare roşie din nada Special Concurs Black care devin extrem de atractive pentru peştii de orice talie care gravitează în jurul nadei. Deşi o nadă neagră, aceasta nu murdăreşte mâinile sau recipientele în care este pregătită. O altă noutate o reprezintă aditivul lichid Benzar Mix Scorţişoară. Am ales acest aditiv deoarece în vremurile bune ale lacului, specia predominantă de peşti era cea a plăticii, astfel acest aditiv de scorţişoară este unul destinat special acestui peşte. Desigur ţinta mea nu era doar plătica ci şi babuşca, roşioara, bibanul chiar şi caraşii care se dovedeau atât de şireţi în timpul pescuitului pe acest lac. Alt scop al aditivului este acela de a împrospăta nada precum şi de a se dispersa în apă şi de a atrage peştii pe vadul nădit.

Odată ales echipamentul am trecut la pescuit. Deoarece apa este destul de mică, undeva în jur de un metru la o distanţă de 12 metri şi spaţiul de pescuit extrem de redus din cauza ierburilor acvatice extrem de bogate am ales o umectare a nadei mai uscată pentru a se desface imediat ce ajunge în preajma substratului. În nadă am adăugat câţiva viermi, pinky şi câteva râme tocate. Nădirea de început e fost formată din aproximativ 6 bulgări de mărimea unei portocale. Imediat după nădire ceaţa a devenit şi mai densă, atât de densă încât a fost nevoit să sistez pescuitul pentru aproximativ două ore deoarece nu puteam vedea pluta la distanţa nădită. După perioada de pauză, odată ce ceaţa s-a lăsat, am întreţinut cu un bulgăre de mărime mai redusă la fiecare 20-30 de minute.


Dimineaţa a trecut fără trăsături aşa cum era de aşteptat iar în jurul prânzului, pe la ora 12:30 am avut prima trăsătură şi a fost un biban mic pe care l-am scăpat. După ce am schimbat momeala şi am lansat în acelaşi loc am prins prima babuşcă. Apoi a urmat o pauză de câteva minute. Am decis să mai lansez un bulgăre mic de întreţinere, bulgăre în care am adăugat câţiva pinky şi nişte râme tocate. În următoarea oră am reuşit să prind o serie de caraşi şi babuşte la care nu speram nici în cele mai frumoase vise ale mele, dar din nefericire plăticile m-au evitat cu graţie.


Nu pot şti motivul pentru care plăticile nu au poftit la bunătăţile puse pe tavă pentru ele, însă unul dintre motive cred ca a fost şi lipsa larvelor de chyronomus. Cu toate acestea rezultatul pentru o zi scurtă şi friguroasă a fost unul peste aşteptările mele.

În încheiere se impun câteva concluzii. Bologneza Torpedo Bolo s-a comportat excelent cu peştii prinşi. Şocul înţepării a fost perfect absorbit de bologneză chiar şi atunci când am folosit un forfac foarte subţire, iar raportul preţ-calitate este imbatabil. Cârligele Excalibur Bream de 14 au fost folosite pe toată durata partidei, lejeritatea şi fineţea lor a fost suficientă pentru a păcăli acesşti minunaţi peşti. Pluta de un gram s-a dovedit a fi alegerea perfectă, aceasta indicând cu exactitate fiecare ciupitură deoarece peştii fiind foarte suspicioşi şi letargici aveau trăsăturile foarte fine. Nada şi-a făcut din nou datoria cu vârf şi îndesat, aceasta a atras pe vad caraşi şi babuşte nesperate pentru o partidă în sezonul rece. Toate aceste elemente au conlucrat pentru a-mi oferi o partidă de neuitat, o rememorare a vremurilor de demult.


Plătici și carași la match

Plătici și carași la match

2019-05-06 | Sursa: Frankó Zoltán

Este primăvară, vremea în încălzire atrage peștii în zonele mai puțin adânci ale lacurilor, ale belților, a canalelor. Aici sunt mai multe surse de hrană, fac plajă, se pregătesc pentru depunerea icrelor. Primăvara devreme este o adevărată oportunitate pentru pescuitul la plută. Cu un echipament bun de match pot fi prinși atât plăticile, carașii și chiar crapii. Dar ce este necesar pentru asta? Despre aceasta veți afla în acest...


MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!

MARCA SONIK LA ENERGOFISH !!!

2019-03-26 | Sursa: Energo Team

Dragi clienți! Vă atragem atenția asupra mărcii britanice Sonik Sports, a carei produse se regăsesc și in oferta Energofish. Sonik Sport Ltd. este o companie dinamică, aflată mereu în dezvoltare, cu echipamente de pescuit unice. Scopul companiei este de a produce produse care să permită pescarilor să obțină avantaje deosebite pe malul apei, la un preț acceptabil. Compania a fost fondată în 2008 de Ian McCormack, fost director comercialal Hardy &Grays...


PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI

PESCUITUL DE IARNĂ ȘI PRIMĂVARĂ LA PEȘTI MARI

2019-03-05 | Sursa: Szabó Bence

Odată cu venirea iernii, majoritatea pescarilor își agață husa de lansete pe cuier, deoarece temperatura ce se apropie tot mai mult de zero grade,vântul puternic, uneori de intensitate mare, cu precipitații abundente sub formă de ninsoare pot fi cauze ce țin departe pescarul de apă. Sunt însă și fanatici, în bunul sens al cuvântului, care nici în aceste condiții nu se pot abține, ba chiar mai mult speră în câte un crap mai...


Putere și armonie

Putere și armonie

2018-12-12 | Sursa: Bokor Károly

De patru ani deja că folosesc echipamentele Bokor Spin în mod constant cu o experiență bogată în privința capturilor. În această privință, aș dori să menționez calitățile bune ale lansetelor. Nu ascund un lucru, și anume că vreau să vă fac chef pentru folosirea lor. În primul rând, pentru că sunt foarte utilizabile în mod universal, toate componentele echipamentului sunt puternice de la lansetă până la capătul firului,...


Un vis devenit realitate

Un vis devenit realitate

2018-11-23 | Sursa: Szabó Bence

Una dintre problemele cele mai preocupante pentru majoritatea pescarilor de feeder este cum să prindă crap foarte mare. După experiența mea personală, doi factori joacă rol decisiv în capturarea crapului capital, dintre care unul este locația, iar celălalt este pregătirea. Este important de reținut că prin pești capitali nu mă refer la exemplarele de 10, dar nici măcar cele de 15 kilograme, deoarece acestea sunt prezente în fiecare al doilea lac intens populat...


Scurt și la obiect

Scurt și la obiect

2018-10-31 | Sursa: Lukácsi Béla

În prezent lansetele scurte sunt tot mai populare, în special în cazul partidelor de pescuit din barcă, dar mulți pescari de spining le preferă la pescuitul de pe mal, datorită lungimii scurte aceste lansete având o fiabilitate mai bună. Nu este o coincidență că marca L & K a fost prezentă pe piață cu lansete scurte, dar acum, după o lungă dezvoltare, va fi disponibilă un băț care va atrage atenția multor pescari de spining, mai ales dacă îl...


Salmo Fury Pop năluca șmecheră

Salmo Fury Pop năluca șmecheră

2018-10-08 | Sursa: Lukácsi Béla

În zilele prezente, suntem invadați cu momeli speciale, printre care sunt la care folosind o tehnică specială le putem face și mai prinzătoare. Există dintre acestea care sunt două într-una, adică sunt compatibile la două tehnici. Salmo Fury Pop prin versatilitatea sa poate fi clasificată în această categorie. Un lucru este cert, este o momeală șmecheră. Ne-am putut deja obișnui că firma Salmo nu lansează pe piață momeli simple,...


Strune Wizard pentru sezonul la răpitori

Strune Wizard pentru sezonul la răpitori

2018-08-27 | Sursa: Halmos Mihály

Încet dar sigur vine și luna octombrie, pe nesimțite trecem din vară în toamnă. Apele în răcire ne vor oferi tot mai multe posibilăți de pescuit la peștii răpitori, fiecare după prefeințele, alegând pescuitul cu peștișori vii la plută, fie tehnica mai plină de acțiune, spinningul. În multitudinea de metode de pescuit la răpitori un lucru însă nu s-a schimbat. Și acum, așa cum ne-am obișnuit deja, vom avea nevoie de o strună sigură,...


Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar

Vă prezentăm peleții halibut solubili de la Benzar

2018-08-15 | Sursa: Szabó Bence

Seria de noutăți prezentate în ultima perioadă continuă cu peletele Benzar Black Halibut. Aceste produse sunt cele mai noi tipuri de granule pe bază de cereale, din gama produselor populare miilor de pescari, și sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de orice metodă, deoarece pot fi folosite în multe feluri. Ce merită să știți despre aceste produse? Din această scriere veți afla și acest lucru! Printre produsele noastre se pot găsi o serie de pelete ce au...


Campion la 12 ani

Campion la 12 ani

2018-07-31 | Sursa: Ujvári Krisztián

Anul acesta, în data de 28-29 iulie, s-a organizat de către AGVPS la Săcălășeni (Maramureș) finala de campionat național de pescuit staționar pe mai multe categorii. La categoria băieți U-15 a participat și fiul meu, Ujvari Ákos-Zsólt. În câteva cuvinte aș aminti despre strategia și echipamentul folosit de către fiul meu la acest campionat. Peștii predominanți în lacul de la Săcălășeni sunt carașii, pe lângă care se mai poate...


Avertizoarele electrice: CXP Brenta

Avertizoarele electrice: CXP Brenta

2018-07-13 | Sursa: Halmos Mihály

În seria noastră de articole despre prezentarea avertizoarelor noastre electrice am ajuns la CXP Brenta de data aceasta. Între avertizoarele radio prevăzute și cu senzor de lumină, acesta se remarcă pe lângă design-ul său, prin manevrabilitatea și versatilitatea simplă. Există o mulțime de argumente pentru folosirea lui, astfel încât ați putea dori să aflați mai multe despre probabil cel mai de iubit avertizor rezistent la ploaie din gama...


Să avem curaj să lansăm departe

Să avem curaj să lansăm departe

2018-06-20 | Sursa: Nagy Levente

Orice pescar de crap începător se va lovi până la urmă de "baremul distanțelor mari", peste care, dacă dorește să devină un pescar bine format, va trebui să-l treacă. Nu demult am auzit o zicală "Cel mai ușor de prins peștele este acolo unde chiar se află, se hrănește". Întradevăr acesta este adevărat, și nu este nici o problemă, dacă acei pești se găsesc în apropierea malului, la o distanță accesibilă din punct de vedere al pescarului....


Mărunțișuri din pelete

Mărunțișuri din pelete

2018-06-06 | Sursa: Frankó Zoltán

Tehnica de pescuit method feeder deja se aproprie de granițele pescuitului la crap cu boilies, însă mie îmi stă mult mai aproape o tehnică de pescuit fină, la distanțe mai apropiate, cu un pescuit precis, în care cu o nădire precisă strângem tot mai mulți pești în jurul cârligului și pe care îi prindem sub forma unor carași, plătici și crapi frumoși. Pe parcursul expoziției din această primăvară am constatat cu stupoare cât...


Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE

Avertizoarele noastre electrice: CXP TEVERE

2018-05-30 | Sursa: Halmos Mihály

Setul de avertizoare CXP este folosit deja de mulți pescari mulțumiți de acest produs iar din această gamă astăzi vă voi prezenta Tevere-ul. Acest model de avertizoare a primit un exterior modern, rezistent la ploaie iar în ce privește categoria calitate-preț se situează în categoria de mijloc. Seturile pentru două, trei sau patru lansete dispun de receptoare sensibile pentru ca trăsătura să fie sesizabilă și fără probleme chiar și în cazurile de lansări...


Cârlige din Japonia

Cârlige din Japonia

2018-05-08 | Sursa: Halmos Mihály

Punctul cel mai crucial al pescuitului – indiferent de ce metodă vorbim – este tipul de cârlig folosit, mărimea acestuia, categoria, dar înainte de toate calitatea lui. Pe seama cârligului stă succesul în pescuit, nu este de mirare, dacă pescarul încearcă să folosească întotdeauna, în orice împrejurare cel mai adecvat, cel mai perfect cârlig. În ultimele decenii centrul de producere al cârligelor a devenit...


Cuda și pentru zilele obișnuite

Cuda și pentru zilele obișnuite

2018-04-10 | Sursa: Lukácsi Béla

Aș dori să vă prezint câteva cuțite și accesorile acestora, care sunt speciale nu doar în domeniul curățării peștilor, dar pot fi tot atât de bine folosite și în bucătărie sau pe malul apei. Aceste produse sunt fabricate de firma americană Cuda, produse care sunt, de asemenea, utilizate cu satisfacție și în industria prelucrării peștelui. Iată, oferta zilei de azi, adică aceste produse voi încerca să vi le prezint. De ce...


La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?

La limita ruperii unei lansete: la ce este capabil Solid Spin?

2018-02-20 | Sursa: Halmos Mihály

Testul lansetei de spining Solid Spin a avut loc în ultima lună a anului. Deoarece testarea limitelor performanței unui băț de carbon nu sunt prea umane în vecinătatea punctului de îngheț, am așteptat ziua în care temperatura aerului a crescut puțin peste 10 grade. Specialitatea bățului este caracterul "industrictibil" al materialului solid din carbon și, la fel precum alții, am fost și eu curios cel mai mult de aflarea punctului critic și de aflarea...


La method iarna? Și încă cum!

La method iarna? Și încă cum!

2018-01-03 | Sursa: Szabó Bence

„Ce este bun în faptul, că toată ziua stai la zero grade Celsius dârdâind lângă bățul de pescuit știind că nici nu este sigur că prinzi ceva?" Nu-i așa, prieteni pescari, că această întrebare nu doar mie mi l-au pus de vreo o mie de ori? Pescuitul în apele reci are o atmosferă aparte, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva! Nu de mult, prima oară în viața mea, într-o ninsoare abundentă am putut să-mi practic hobbyul...


La știucă simplu, eficient

La știucă simplu, eficient

2017-11-13 | Sursa: Halmos Mihály

Fiind vorba despre pescuit la știucă, pe lângă pescuitul de spining dinamic, sportiv și plin de imaginație nu trebuie să uităm nici de stilul de pescuit încă îndrăgit de foarte mulți pescari, și anume pescuitul la răpitori cu peștișori vii. Această tehnică merită să se practice odată cu sosirea toamnei, odată cu răcirea treptată al apelor de la noi, atunci când peștii pașnici încep să se retragă în grupe mai mari spre ape mai...


Atenție, mușcă!

Atenție, mușcă!

2017-10-12 | Sursa: Lukácsi Béla

Dintre peștii prădători de la noi, știuca are cei mai ascuțiți dinți, cărora retezarea unui fir de monofilament simplu sau unui fir textil nu pune mari probleme, de aceea este inevitabil folosirea unei strune corespunzătoare. Gama de strune folosite la pescuitul răpitorilor este foarte variată în zilele noastre, utilizarea lor fiind importantă mai ales la pescuitul la știucă. Pe piață se pot achiziționa mai multe tipuri de strune, dar care la ce folosește? Păi, să...


Noaptea crapilor mari

Noaptea crapilor mari

2017-10-04 | Sursa: Halmos Mihaly

Ținutul Somogy. Regiunea deluroasă cu o mie de fețe, aflată între Balaton și Dráva, unde oricând merită să te întorci. Aventurierilor de genul meu este un fel de Mecca ce trebuie vizitat, unde pescuiturile la crap pe amurg lasă amintiri de neuitat în mintea pescarului. Păi da, chiar și câte o ieșire mai scurtă de doar câteva zile are efecte "terapeutice", îmi place nespus de mult să mă reîntorc aici, să fug din zgomotul marelui...


În acțiune setul pentru avat de la Wizard

În acțiune setul pentru avat de la Wizard

2017-09-22 | Sursa: Halmos Mihály

Momentul nu ar fi putut fi mai bun, premiera pentru cea mai nouă mulinetă și lansetă de avat al familiei Wizard a căzut chiar la începutul sezonului de spining. Am așteptat cu duo-ul ASP Spin pentru scenele cu atacurile avaților din zori și seri de iulie și nu mi-a fost greu să mă îndrăgostesc de lanseta bine concepută, ce mă ajută să lansez și mai departe și de mulineta ce dictează un tempo în mare viteză nălucilor. Mulineta ASP Spin este...


ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!

ÎN CURENT, CU RIVER FEEDER!

2017-08-14 | Sursa: Halmos Mihály

Regulă de aur, că peștii de talie din ape curgătoare trebuie căutați în curent. În regulă, dar ce să facem și cum să pescuim acolo unde curentul este regele? Pescuitul cu feeder în curenți puternici este o adevărată provocare nu doar nouă, ci și echipamentului nostru. Ca să dau un exemplu pe Dunăre, la Budapesta (la cote de vară) se măsoară de regulă 1600-1700 m3/s debit de apă, care nu este deja încet. Și ca să demonstrez altfel, cu un...


VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER

VĂ PREZENTĂM - BENZAR COMPETITION FEEDER

2017-08-08 | Sursa: Nagy Levente

După lungi așteptări, în sfârșit a sosit noua lansetă din gama BENZAR, botezată BENZAR COMPETITION FEEDER! Cine au ținut în mână una din lansetele din gama Benzar, aceia știu că merită să aștepți pentru aceste lansete! Petru cei ce nu s-au întâlnit cu aceste lansete și ar dori să afle mai multe despre ele, lor voi încerca mai jos să descriu mai amănunțit acest produs. ET BENZAR COMPETITION FEEDER-CU RECOMANDAREA LUI...


S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER

S-a născut o nouă gamă de lansete - ET FINESSA CARP FEEDER

2017-08-01 | Sursa: Nagy Levente

Echipa de dezvoltare ENERGOFISH s-a întrecut pe sine! Printre noutățile din acest an se numără mai multe lansete, mulinete și alte articole de înaltă calitate, care au fost proiectate pentru a face mai ușoară treaba pescarilor și de a face mai confortabilă pescuitul. Unul dintre astfel de produse bine realizate este și lanseta (gama de lansete) FINESSA CARP FEEDER, care foarte repede și-a atras atenția asupra sa. Și nu din întâmplare căci, astfel a...


Istoria argintului – interviu cu Benzár Zsolt

Istoria argintului – interviu cu Benzár Zsolt

2017-07-31 | Sursa: Szabó Bence

În ultimul sfârșit de săptămână al lunii iunie a fost organizat al VII.-lea Campionat Mondial de Pescuit la Feeder în Portugalia, la care au participat 22 de țări. Concursul a fost incredibil de interesant deoarece de foarte mici diferențe a depins cine se bucură cu medalie în jurul gâtului său și cine se întoarce acasă dezamăgit la finalul cursei organizat în una dintre țările cele mai vestice al Europei. La sfârșitul unui...


Match, feeder, rubeziană, sau poate bologneză?

Match, feeder, rubeziană, sau poate bologneză?

2017-06-08 | Sursa: Nagy Levente

Dacă am fi filmat, precis i-aș fi dat numele de „Războiul metodelor". Care este acum cea mai prinzătoare metodă de pescuit de staționar? Acest lucru am dorit să aflăm cu ocazia concursului de pescuit „de casă" organizat în doar câteva clipe. Fiecare locație, fiecare apă impune altă și altă metodă, astfel că la întrebarea mai sus pusă nu se poate răspunde la general, căci o mulțime de lucruri influențează pescuitul în sine,...


Carași la bologneză

Carași la bologneză

2017-05-18 | Sursa: Alex Gavan

În apropierea Clujului există câteva lacuri pentru pescuit sportiv, bine populate, unde ne putem bucura de câteva ore de pescuit cu activitate maximă. Unul dintre cele mai bune exemple este lacul de pescuit sportiv din localitatea Câmpenești, un lac foarte bine întreținut, cu pontoane generoase și unde, așa cum sugerează numele, pescuitul se practică strict în regim "catch&release". Pentru prima mea partidă de pescuit pe această amenajare am...


Crapii de la frontieră

Crapii de la frontieră

2017-05-10 | Sursa: Tudor Octavian

Ne aflăm în luna aprilie , când vremea de primăvară este înca destul de capricioasă, dar cu toate acestea ne-am hotărât să facem o partidă pe lacul de la Diosig, unde Dl Roman administratorul lacului ne-a făcut o invitație pe care cu siguranță nu am putut să o refuzăm . Lacul de la Diosig este foarte aproape de frontiera cu Ungaria, fiind un lac superb cu o suprafță de aproximațiv 25 de hectare și adâncimi destul de apreciabile,...


Benzar Mix - O campanie de ecologizare cu premii

Benzar Mix - O campanie de ecologizare cu premii

2017-04-24 | Sursa: Benzar Mix

Benzar Mix - O campanie de ecologizare cu premii Grija pentru natura trebuie să fie o preocupare pentru orice pasionat de pescuit. Din păcate, pentru mulți dintre pescari, păstrarea curată a locului de pescuit nu este o obișnuința. Indiferent că vorbim de râuri, helestee, Dunărea sau Deltă, vei găsi pe malul apei, resturi menajere și ambalaje folosite, care au fost aruncate fără nicio preocupare. Strange si predă în magazinele partenere Energofish 20 de...